Serena Williams a revenit cu o victorie la Indian Wells, învingând-o pe Monica Niculescu, 7-5, 7-5

Serena Williams a revenit cu o victorie la Indian Wells, învingând-o pe Monica Niculescu, 7-5, 7-5

Serena Williams, locul 1 mondial, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 7-5, 7-7, pe Monica Niculescu, locul 68 WTA, într-un meci din turul doi al turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, primul disputat de americancă după o pauză de 14 ani.

Niculescu a jucat bine în această partidă, iar lovitura ei preferată, "slice-ul", a incomodat-o pe titrata adversară. Românca a avut posibilitatea să câştige primul set, servind la scorul de 5-4, însă Serena Williams a revenit şi s-a impus cu 7-5, după o oră de joc. Şi al doiela set a fost echilibrat, Niculescu a salvat două mingi de meci la 4-5, dar nu a mai repetat performanţa la 5-6, astfel că Williams, care a greşit mult în aceast partidă, a închis meciul după un alt 7-5 şi după două ore şi trei minute de joc.

Printre numeroşii spectatori care au umplut arena centrală (16.100 de locuri) de la Indian Wells Tennis Garden s-au numărat Bill Gates şi John McEnroe.

Pentru prezenţa în turul doi la Indian Wells, Monica Niculescu va primi 35 de puncte în clasamentul WTA şi un cec în valoare de 17.100 de dolari.

 Serena Williams a refuzat să participe timp de 14 ani la acest turneu, în urma unui incident petrecut la ediţia din 2001. În acel an, surorile Williams urmau să se întâlnească în semifinalele turneului, dar Venus s-a retras cu puţin timp înaintea meciului, acuzând o accidentare. Publicul a interpretat retragerea lui Venus ca un aranjament. În finală, spectatorii au fluierat-o îndelung pe Serena Williams, care a câştigat totuşi partida cu Kim Clijsters, scor 4-6, 6-4, 6-2. De atunci, Serena şi Venus Williams au decis să boicoteze această competiţie, poate cea mai importantă după turneele de Grand Slam şi Turneul Campioanelor.

Organizatorii de la Indian Wells au început negocierile cu familia Williams cu mai bine de un an în urmă, după ediţia 2014 a Australian Open. Discuţiile s-au finalizat cu revenirea Serenei în competiţie.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /