Serena Williams, aplaudată la Indian Wells, deși a abandonat înaintea meciului cu Simona Halep

Serena Williams, aplaudată la Indian Wells, deși a abandonat înaintea meciului cu Simona Halep

Revenirea jucătoarei americane de tenis Serena Williams la turneul WTA de la Indian Wells (California), după 14 ani de boicot, nu s-a încheiat cu un triumf, însă publicul care altădată a fluierat-o, de această dată a aplaudat-o, deși a abandonat chiar înaintea semifinalei împotriva reprezentantei României, Simona Halep.

"Tenisul a progresat mult, la fel și eu", afirma Serena Williams în luna februarie, pentru a-și justifica revenirea la competiția din deșertul californian, pe care a boicotat-o începând din 2001, când a acuzat comportamentul rasist al unor spectatori în timpul finalei câștigate împotriva belgiencei Kim Clijsters.

De această dată, însă, lucrurile au stat cu totul altfel, cea mai mică dintre surorile Williams fiind aplaudată călduros de public vineri seara, când a venit pe terenul numărul 1 pentru a-și anunța retragerea din semifinala împotriva Simonei Halep.

"Voi reveni și anul viitor", le-a promis spectatorilor ocupanta numărului unu mondial, care are în palmares două titluri cucerite la Indian Wells, în 1999 și 2001.

Serena Wiliams a câștigat primele sale patru meciuri disputate la actuala ediție a turneului californian, însă o inflamație a genunchiului drept a obligat-o să declare forfait pentru partida cu Halep.

Campioana americană a explicat că problemele la genunchi i-au apărut în urmă cu două zile, după un antrenament, nereușind să scape de dureri chiar dacă acceptat să i se facă chiar și o injecție antiinflamatoare, "pentru prima oară" în cariera sa. "Dacă era vorba de un alt turneu, nu aș fi acceptat, însă am dorit să încerc totul", a precizat Serena Williams.

"Am fost cu adevărat dezamăgită, tristă și abătută. Însă mi-am spus: +Știi ce, Serena? Asta îți va da ocazia să revii anul viitor și să faci lucrurile și mai bine+. Sunt obligată să revin anul viitor", a spus jucătoarea din Statele Unite în cursul unei conferințe de presă.

"Pot să văd acest forfait ca pe o provocare să fiu și mai bună anul viitor. În orice caz, am câștigat deja încă de la primul meu meci și este pentru prima și ultima oară în cariera mea când pot spune asta. Faptul că am revenit aici a fost o victorie pentru mine și pentru multe alte persoane. Sunt mulțumită că am revenit în acest oraș, unde am câștigat primul meu meci, primul meu turneu. Am putut începe o nouă istorie", a adăugat Serena Wiliams. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…