Simona Halep CÂȘTIGĂ Indian Wells după un meci DRAMATIC/Halep - Jankovici 2-6 7-5 6-4

Simona Halep CÂȘTIGĂ Indian Wells după un meci DRAMATIC/Halep - Jankovici 2-6 7-5 6-4

 Simona Halep, numărul trei mondial, și-a confirmat statutul de favorită și a câștigat finala turneului de la Indian Wells învingând-o pe sârboaica Jelena Jankovic după un meci dramatic, în care jucătoarea din Serbia a servit pentru meci și totul părea pierdut, cu 2-6 7-5 6-4, dupa doua ore si 38 de minute, si a reusit sa isi adjudece al 11-lea titlu din cariera. Este cel mai important titlu al Simonei, de categorie Premier Mandatory (1000 puncte).

"Mai întâi vreau să o felicit pe Jelena, ai fost extraordinară! Am alergat, dar şi tu... Cred că ai câştigat acest turneu la vârsta mea. Ai făcut o treabă bună aici. A fost o finală extraordinară, mă bucur că am putut câştiga astăzi", a spus Halep, în interviul de pe teren.

Ea le-a mulţumit sponsorilor, organizatorilor, echipei sale tehnice, publicului, dar şi fostului tenismen Ion Ţiriac pentru susţinere, omul de afaceri fiind prezent în tribunele arenei centrale a Indian Wells Tennis Garden.

Halep le-a mulţumit românilor din tribune, prezenţi într-un număr destul de mare, moment în care aceştia au ovaţionat-o: "Le mulţumesc românilor care vin să mă vadă peste tot şi mă susţin, dându-mi mai multă putere să câştig, să stau concentrată şi să lupt până la sfârşit! Le mulţumesc celor de acasă, ştiu că m-au urmărit şi m-au susţinut!"

Simona a fost condusa in setul doi, dupa ce il pierduse pe primul, si a reusit sa intoarca meciul intr-un moment in care Jelena Jankovic (21 WTA) parea a fi la carma meciului.

Ambele jucatoare s-au deplasat foarte mult pe teren si au incercat mereu sa fie agresive, in ciuda caldurii din California. Simona a ratat in setul decisiv sansa de a incheia meciul cu serviciul, ridicand si mai mult nivelul de dramatism al jocului, insa s-a impus pe serviciul sarboaicei. 

Pentru Halep, aceasta a fost a doua prezenţă în finala unei competiţii Premier Mandatory, după ce anul trecut a pierdut în ultimul act la Madrid, în faţa Mariei Şarapova.

La Indian Wells, învingătoarea va fi recompensată cu un premiu de 900.400 de dolari şi 1.000 de puncte WTA, iar învinsa 439.420 de dolari şi 650 de puncte WTA.

Pentru Simona Halep, aceasta a fost a 17-a finală din carieră. Ea a mai câştigat zece turnee, la Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), ambele în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013.

Halep, 23 de ani, a mai disputat şase finale, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

Săptămâna viitoare, Simona Halep este pe tabloul principal al turneului de la Miami, de asemenea de categorie Premier Mandatory, fiind a treia favorită după Serena Williams, locul 1 WTA, şi Maria Şarapova, locul 2 WTA. Meciurile din această fază încep miercuri.

 Comentariul LIVE TEXT al meciului campioanei noastre la momentul desfășurării lui

Setul 3

Jankovic la serviciu. 15-0 pentru Simona. 30-0. Sunt duoă ore și jumătate de când se joacă! break la zero pentru halep!!!!! victorie!!!!

 30-40 pe serviciul Simonei. 5-4 Jankovic face break! Calvarul nu s-a terminat...

Jankovic servește sub presiune. A condus tot meciul! Iar Simona a renăscut din propria cenușă! Ambele jucătoare par epuizate. Simona are 30-0!!! Revine Jankovic. Două mingi de break pentru româncă! 5-3!!! 

Servește Simona. Poate dă Dumnezeu și își face serviciul! 40-40. 4-3 pentru Simona care își face serviciul. În sfârșit! La timp!

Dramatism TOTAL la Indian Wells! Spectatorii au parte de un spectacol pe cinste din partea celor două jucătoare!

Servește sârboaica. 15-40. Două mingi de break pentru Simona. Jelena trimite afara pe fundul terenului. BREAK Simona!!! 3-3.

Meciul, care părea unul oarecare, s-a transformat într-unul de ținut minte. Și asta datorită revenirii spectaculoase a româncei. Care servește. Blestem! Își pierde din nou serviciul.... 2-3.

 Jelena Jankovic servește. 30-30/40-40 Un nou ghem strâns. Simona încearcă să revină în set. Și reușește!!!! Jankovic o plimba pe Simona dintr-o parte in alta insa Simona gaseste resursa sa trimita forehand in cros din alergare. Minge de break Halep. Jankovic trimite afara dupa un raliu si Simona egaleaza. 2-2. 

Servește din nou Simona. Din nou probleme 15-30. 30-30. Durerile la coapsa dreapta par din ce în ce mai evidente. 1-2

Jankovic își face rapid serviciul 1-1.

Servește Halep. Și câștigă la 30. Face 4 ghemuri la rând! 1-0. Este meciul în care Simona și-a bătut recordul de dat cu racheta de pământ!

Setul 2

Sârboaica resimte presiunea. Simona are două mingi de set! O pierde pe prima. 40-30 7-5!!!!! SE JOACĂ SET DECISIV!

Tribunele au explodat, numele Simonei este scandat.

Meciul nu s-a terminat. Halep dă semne de viață! Și face rapid 6-5 după un ghem alb!

4-5 Servește Jankovic pentru se și meci. 15-15. Simona, deși se pare că s-a accidentat la coapsa dreaptă reușește un nou break!!! 5-5.

 Servește Simona. Se face însă repede 15-40... 30-40. Jankovic reușește un nou break și va servi pentru meci... Minunea nu se produce. Halep este pe cale să piardă un meci în care și dușmanii o vedeau favorită!

30-30 pe serviciul lui Jankovic după ce sârboaica a făcut două duble greșeli la rând 40-40. Avantaj Simona. Revine sârboaica. Pare ghemul decisiv al setului și meciului. A mai fost un asemenea ghem între cele două la Australian Open în 2014. 4-4 BREAK!!!

 Servește Simona. Dacă își face serviciul va avea un alt moral. Însă are mari probleme. Își pierde din nou serviciul! 3-4 Șansele ei de a reintra în meci devin din ce în ce mai mici.

30-0 pe serviciul lui Jankovic. O mică speranță. Halep pare un pic mai concentrată. Și reușește un break la zero. 3-3

O ultimă șansă a Simonei de a rămâne în meci. 40-30 pe propriul serviciu. Reușește să se concentreze și face 2-3. Urmează un ghem decisiv.

Servește Jankovic. Halep reuseste in sfarsit lovitura ei preferata, backhandul in lung de linie, si are 30-0 pe serviciul lui Jankovic. Jankovic serveste in continuare foarte bine si gaseste liniile, 30-30. Simona greseste din nou, iar Jankovic reuseste un as cu care se distanteaza. Face 3-1.

Jankovic face rapid 40-0 pe propriul serviciu în ghemul 2. 1-1 Trebuie o minune! In tribune se aud romani scandand numele Simonei. Minunea nu se produce. Halep continua sa greseasca si loveste nervos cu racheta de pamant. Urmeaza o dubla greseala a Simonei si apoi inca o greseala nefortata. Sârboaica face un nou break. 1-2

Setul 2 debutează cu Halep la serviciu. 15-30 Pericol! Simona revine 40-30. Halep joacă de parcă ar avea o cană cu apă prinsă de rachetă. Are fluturi de plum în picioare... Însă reușește să-și facă serviciul. A doua oară în meci. 1-0

 Setul 1 2-6

 Jankovic serveste pentru set și se face 6-2. Simona Halep pierde primul set fără drept de apel jucând cu foarte multe greșeli. Nici nu se observă faptul că sârboaica a jucat un meci în plus. Să sperăm că Simona se va concentra în setul următor.

Servește Simona. 30-15/40-30 Jankovic se agață de orice minge iar Halep dă semne de nervozitate 40-40. 2-5. Setul 1 pare compromis. Sârboaica are două break-uri avantaj și servește.

Ghemul 5 a fost câștigat surprinzător de sârboaică. Jankovic servește. Halep face repede 40-15. 40-30. Românca mai are o minge de break. Sârboica revine 40-40. Meciul de vine unul foarte greu. Halep pierde 4 mingi la rând. 2-4. Halep trimite afara si arunca cu racheta pe jos

Servește Simona și face rapid 40-0. Fetele își trag sufletul după două ghemuri istovitoare. 40-30 Jankovic revine de la 0-40 și are minge de break. Halep revine dar, în cele din urmă își pierde serviciul după ce a condus cu 40-0. 2-3.

Ghemul 4 este la fel de rapid, dar în favoarea Sârboaicei care joacă foarte bine. 2-2.

Servește Halep 40-0. 2-1

Jankovic la serviciu si incepe cu un as. Jankovic joaca agresiv si dicteaza punctul insa Simona raspunde tot cu un joc agresiv. Nivel inalt al jocului, toate loviturile au intensitate. 30-30 și 40-40. Simona are minge de break dupa un backhand in cros de senzatie. Jankovic anuleaza mingea. Ambele fac un joc foarte agresiv.  BREAK Simona!!! 1-1

A început meciul, cu Simona la serviciu. Halep face prima dubla greseala in al treilea punct al primului game. Jankovic se apara senzational si are doua mingi de break. Halep joaca agresiv si precis si anuleaza prima minge. Simonei ii intra primul serviciu si construieste punctul agresiv, Jankovic trimite mingea in fileu. 40-40.  Simona reuseste sa faca jocul ei, stanga dreapta, insa Jankovic greseste si Halep are minge de 1-0, pe care insa o rateaza cu o gresela nefortata. Simona trimite un forehand afara si inca o minge de break pentru sarboaica, anulata de Simona cu un serviciu doi foarte bun. Jankovic preia conducerea in punct si loveste foarte tare. Inca o minge de break. Simona se apara foarte bine, intoarce toate loviturile trimise in parti de Jankovic, care rateaza inca o sansa de break trimitand afara. Simona face insa dubla greseala si ii mai da o sana Jelenei. Simona trimite un forehand afara si isi pierde serviciul. 0-1

                                    ------------------------------

În acest an, Halep a mai câștigat turneele de la Shenzhen (China) și Dubai (Emiratele Arabe Unite). Dacă va învinge la Indian Wells, Simona va fi pe primul loc în clasamentul întocmit pentru anul 2015.

Turnee castigate de Simona: Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), ambele in 2015, Doha (Premier 5), Bucuresti (WTA), ambele in 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) si Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele sase in 2013.

Simona Halep vs. Jelena Jankovic:

Varsta: 23 - 30
Locul nasterii: Constanta, Romania - Belgrad, Serbia
Greutate: 60 kg - 59 kg
Inaltime: 1,68 m - 1,77 m
Ambele jucatoare de mana dreapta
Titluri in acest an: 2 - 0
Titluri in cariera: 10 - 13
Bani castigati din tenis: 7.413.000 dolari - 16.911.000 dolari




Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…