Simona Halep, cea mai bună jucătoare a lunii februarie în circuitul WTA

Simona Halep, cea mai bună jucătoare a lunii februarie în circuitul WTA

Românca Simona Halep, numărul trei mondial, a fost desemnată cea mai bună jucătoare a lunii februarie în circuitul profesionist feminin de tenis (WTA), într-o anchetă realizată pe site-ul WTA.

Halep a strâns 73% la sută din voturile fanilor, devansându-le pe Lucie Safarova (Cehia), care a obținut doar 15%, și pe Andrea Petkovic (Germania), 12%.

Simona a jucat un singur turneu luna trecut, dar a fost unul dintre cele mai mari ale anului, menționează sursa.

Halep a fost principala favorită a turneului de la Dubai, dar presiunea acestui statut nu a afectat-o și, după victorii în două seturi la Daniela Hantuchova și Țvetana Pironkova și în trei seturi în fața unor jucătoare de top 10, Ekaterina Makarova și Caroline Wozniacki, a învins-o în finală pe Karolina Pliskova (Cehia), cu 6-4, 7-6 (4).

Simona Halep și-a trecut astfel în palmares al zecelea său titlu WTA și a urcat pe locul al treilea în clasamentul ''Road To Singapore'', care decide jucătoarele calificate la Turneul Campioanelor.

Cehoaica Lucie Safarova a câștigat turneului de la Doha, iar Andrea Petkovic a ieșit victorioasă la Antwerp.

Totodată, Simona a reușit și cea mai frumoasă lovitură a lunii februarie, primind 47% din sufragii pentru o fază din meciul cu Hantuchova, petrecută la 0-1 în primul set. Pe locul al doilea s-a clasat poloneza Agnieszka Radwanska, 42% din voturi, pentru o minge reușită în meciul cu venus Williams, la Doha, iar a treia a fost rusoaica Ekaterina Makarova (5%), pentru o fază din partida cu Halep, de la Dubai. Pe locul al patrulea s-a clasat franțuzoaica Alize Cornet, pentru o realizare din meciul cu Alexandra Dulgheru de la Doha.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...