Simona Halep, în FINALA Indian Wells

Simona Halep, în FINALA Indian Wells

Simona Halep, locul 3 WTA, a acces în finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, după ce americanca Serena Williams, locul 1 WTA, s-a retras înaintea partidei directe, din semifinale, din cauza unei accidentări la genunchiul drept, a anunţat WTA. Simona Halep va juca astfel a doua finală din carieră la o competiţie Premier Mandatory, după ce a ajuns în ultimul act la ediţia de anul trecut a turneului de la Madrid.

Într-un post pe Instagram, Serena a confirmat că va reveni la turneu la ediția din 2016. 

Simona Halep va juca finala Indian Wells 2015 cu sârboaica Jelena Jankovic, care a învins-o pe jucătoarea germană Sabine Lisicki cu 3-6 6-3 6-1.

Cu Jelena Jankovic, Simona are un palmares direct de 3-1, câștigând și ultimul meci jucat, la Australian Open 2014 (6-2, 2-6, 6-0). Pe hard, scorul este de 1-1. 

O victorie în finală ar urca-o pe Simona pe locul 1 în Race to Singapore.

Calificarea în finală este recompensată la Indian Wells cu un premiu de 439.420 de dolari și 650 de puncte WTA. Învingătoarea va primi 900.400 de dolari și 1.000 de puncte WTA.

La ediția precedentă a turneului californian, Simona Halep a fost eliminată în semifinale.

Retragerea Serenei pune capăt parcursului liderului mondial la revenirea la Indian Wells, după o pauză de 14 ani. Într-un post pe Instagram, Serena a confirmat că va reveni la turneu la ediția din 2016. 

În mod ironic, în urmă cu 14 ani Venus Williams se retrăgea cu câteva minute înainte de semifinala cu Serena, din cauza unei accidentări tot la genunchi. De acolo a pornit întregul conflict între familia Williams și public, care a escaladat în timpul finalei dintre Serena și Kim Clijsters, motiv pentru care surorile au decis să boicoteze turneul. 

Postarea de pe Flashscore.com

Williams S. - Halep S.
21.03.2015 06:00
Walkover - Halep S.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…