Simona Halep s-a calificat în sferturi la Sydney, după prima sa victorie din 2016

Simona Halep s-a calificat în sferturi la Sydney, după prima sa victorie din 2016

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a câștigat, marți, primul său meci disputat în 2016, 6-4, 2-6, 6-1 cu Caroline Garcia (Franța), și s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Sydney, dotat cu premii totale de 687.900 dolari.

Halep, numărul doi mondial și principala favorită a turneului de la Sydney, unde a intrat direct în optimile de finală, s-a impus după o oră și 53 de minute, meciul fiind echilibrat, mai puțin în ultima sa parte, când românca s-a desprins decisiv.

Simona, care a renunțat săptămâna trecută la turneul de la Brisbane, din cauza accidentării la tendonul lui Ahile, a cerut de două ori intervenția medicului în meciul cu Garcia, dar a putut să îl ducă până la capăt.

Garcia a început bine meciul și a condus cu 1-0 și 2-1, dar Halep a egalat de fiecare dată, iar apoi a reușit un break, desprinzându-se la 4-2. La 5-3, Garcia a ratat o minge de break, iar apoi Simona a încheiat primul set cu 6-4, în 43 de minute.

Franțuzoaica a condus ostilitățile și în setul secund, având un ghem avans până la 3-2, când a reușit să câștige pe serviciul Simonei și s-a dus la 4-2. Garcia a făcut apoi 5-2, iar Halep, în ciuda faptului că s-a consultat din nou cu antrenorul Darren Cahill (a făcut-o și după primul set, n. red.), a cedat setul cu 2-6, în 33 de minute.

Garcia a luat primul ghem și în setul decisiv, după ce Simona Halep a irosit o minge de break, dar românca a jucat din ce în ce mai bine, iar adversara nu s-a mai regăsit. Halep a adunat punct după punct, ghem după ghem și s-a impus clar, cu 6-1.

Românca și-a asigurat un cec de 19.660 dolari și 100 de puncte WTA.

Halep (24 ani), după ce a trecut de Caroline Garcia (22 ani, 34 WTA), va juca în sferturi cu Karolina Pliskova (Cehia), cap de serie numărul cinci, victorioasă în optimi cu 6-3, 6-0 în fața rusoaicei Anastasia Pavliucenkova.

Simona s-a impus în ambele partide jucate până acum cu Pliskova (23 ani, 11 WTA), disputate anul trecut, cu 6-4, 7-6 (4) în finala de la Dubai și cu 6-4, 6-4 în optimi la Indian Wells (unde a câștigat, de asemenea, titlul).

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro