Simona Halep: Sunt pregătită pentru Roland Garros

Simona Halep: Sunt pregătită pentru Roland Garros

Românca Simona Halep, numărul trei mondial în tenisul feminin, a afirmat, vineri, într-o conferință de presă susținută la Roland Garros, că este pregătită pentru al doilea turneu de Mare Șlem al anului. "E un nou turneu, un nou obiectiv, meciuri noi. Simt că sunt pregătită pentru Roland Garros. Am amintiri frumoase de anul trecut (a jucat finala, n.red.) și sper să repet ce am realizat atunci sau chiar mai mult'', a declarat Halep, citată de site-ul oficial al competiției.

Cea mai bună performanță a Simonei la un turneu de Grand Slam este finala de anul trecut de la Paris, când a mers până în ultimul act fără a pierde vreun set, înainte de a se recunoaște învinsă de Maria Șarapova, în trei seturi, cu 6-4, 6-7 (5-7), 6-4.

''Nu mă gândesc la ce am făcut anul trecut. Anul trecut e anul trecut. Acum trebuie să fiu concentrată pentru acest turneu'', a subliniat românca de 23 de ani. Halep a recunoscut că rezultatul din 2014 îi dă multă încredere că poate juca un tenis de calitate, dar crede că acest lucru nu înseamnă mare lucru.

''Trebuie să fiu sănătoasă, să fiu sută la sută pregătită. Fiecare meci este dificil și voi lua fiecare zi în parte'', a indicat Halep.

Simona a mai spus că a jucat multe meciuri de trei seturi în ultimele săptămâni și a pierdut trei dintre ele la mare luptă. ''Când am părăsit terenul am spus că sunt dezamăgită că am pierdut, dar acum mă gândesc că am fost aproape și asta este important. Am învățat multe lucruri din aceste partide și acum simt că pot juca trei ore sau mai mult. E important că în unele momente ale meciului trebuie să riști un pic, să joci ca și cum n-ai nimic de pierdut, și să încerci să fii concentrată până la ultimul punct. Știu ce am de făcut, iar cu experiența câștigată pot juca mai bine în meciurile următoare'', a explicat Simona Halep.

În primul tur la Roland Garros, Halep o va înfrunta pe rusoaica Evghenia Rodina (91 WTA), iar dacă va continua parcursul în turul al treilea ar putea-o întâlni pe franțuzoaica Alize Cornet (N. 29), cea care a învins-o recent la Madrid. În semifinale, Halep ar putea să o înfrunte pe Șarapova, într-o reeditare a finalei de anul trecut.

''Trebuie să îmi joc șansa la fiecare turneu și numai prin multă muncă pot să progresez. Am multe lucruri de îmbunătățit. Așteptările mele de la acest turneu sunt să joc la cel mai înalt nivel al meu și să câștig meciuri, dar sunt sigură că va fi foarte dificil. Toată lumea joacă bine, toată lumea vrea să joace bine la un Mare Șlem. Sunt doar patru turnee de acest gen pe an. Mă simt încrezătoare, am șansa mea aici, dar vom vedea ce va fi'', a mai spus Halep.

Halep s-a referit și la relația cu antrenorul Darren Cahill, care face parte din staff-ul său: ''Îmi spune cum ar trebui să joc — tactică și tehnică. Îmi dă multă încredere''.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria