Simona Halep: Vreau să fiu mai puternică în 2016

Simona Halep: Vreau să fiu mai puternică în 2016

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul 2 mondial, apreciază că sezonul care se apropie de final a fost unul mai bun decât cel de anul trecut, însă își propune ca în 2016 să fie mai bună și mai puternică.

"Anul trecut a fost unul foarte mare pentru mine, însă consider că acest an a fost mai bun. Spun asta pentru că, spre deosebire de 2014, în acest an am învățat multe lucruri. Am învățat cum să joc fără presiune atunci când trebuie să apăr ceva, să apăr puncte sau un titlu. Și am mai învățat că dacă sunt relaxată și mă bucur de ceea ce fac, acest lucru mă ajută să mă concentrez mai bine și să câștig meciurile dificile", a declarat Halep pentru site-ul WTA.

"Indian Wells a fost, desigur, cel mai important turneu pe care l-am câștigat anul acesta. Am jucat destul de bine și în vară, am ajuns pentru prima oară în sferturile de finală și apoi în semifinale la US Open, și am disputat două finale înainte de asta. Așa că, chiar dacă am pierdut devreme la Roland Garros șI Wimbledon, sunt bucuroasă de sezonul meu, m-am simțit mult mai relaxată și mai încrezătoare și am început cu adevărat să mă bucur de fiecare meci pe teren", a explicat campioana română.

Simona Halep este conștientă de popularitatea de care se bucură în rândul compatrioților săi, care doresc ca ea să câștige toate meciurile pe care le dispută, însă se consideră "o fată normală și o jucătoare normală", "nu un robot".

"În țara mea, toată lumea îmi spune că trebuie să câștig toate meciurile, însă nu sunt un robot. Sunt o fată normală și o jucătoare normală. Am suișuri și coborâșuri. Pot câștiga un meci mare, însă pot pierde unul mai puțin important. Așa că acum încerc să mă concentrez asupra a ceea ce am de făcut. Vreau doar să joc la capacitate maximă, plină de gânduri pozitive. Nu încerc să mă gândesc la ceea ce spun oamenii de spre rezultatele mele sau tenisul pe care îl joc. Știu că românii vor să câștig fiecare meci și este ok, voi face totul pentru a le câștiga", a precizat campioana română.

În privința anului viitor, Simona și-a propus în primul rând să-și îmbunătățească jocul pentru a fi și mai puternică decât în ultimele două sezoane, în care a reușit o spectaculoasă ascensiune în ierarhia WTA: "Am mai multe lucruri de îmbunătățit. Acum sunt destul de solidă și încrezătoare în jocul meu, însă vreau să fiu și mai bună atunci când intru pe teren. Vreau să-mi îmbunătățesc jocul la fileu și, de asemenea, serviciul, însă am reușit deja un pic acest lucru. Dar și modul în care trec de la ofensivă la defensivă și invers".

"Acum vreau să mă bucur de vacanță, desigur, și nu mă voi gândi la tenis o scurtă perioadă, însă apoi voi reveni și voi munci din greu. Mi-am propus să fiu fiu mai bună și mai puternică anul viitor", a conchis Simona Halep. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”