Sorana Cîrstea, învinsă în runda inaugurală a turneului ITF de la Midland

Sorana Cîrstea, învinsă în runda inaugurală a turneului ITF de la Midland

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea, a doua favorită a turneului ITF de la Midland (statul american Michigan), a fost învinsă cu 6-3, 6-3 de americanca Jessica Pegula (20 ani), marți, în runda inaugurală a competiției dotate cu premii totale de 100.000 de dolari.

Cîrstea (24 ani, 97 WTA) a fost eliminată de o jucătoare aflată pe locul 1.021 în lume și care a revenit în toamnă în circuitul profesionist, după o absență de un an. Cîrstea și Jessica Pegula s-au mai întâlnit o dată, în 2011, paradoxal, tot în primul tur la Midland, românca învingând atunci cu 7-6 (3), 6-3.

Sorana, fostă numărul 21 mondial în 2013, cunoaște o perioadă neagră în cariera ei, coborând vertiginos în ierarhia WTA în ultimele luni, după ce a câștigat doar două din ultimele opt meciuri de simplu jucate de la US Open încoace (din septembrie 2014).

Cîrstea este a doua favorită și la dublu, alături de Eva Hrdinova (Cehia), cele două urmând să joace în primul tur cu americancele Caroline Dolehide/Lauren Embree.

Perechea alcătuită din Elena Bogdan și Nicole Melichar (SUA), cap de serie nr. 3, s-a calificat în sferturile de finală, după 6-4,. 3-6, 10-8 în prima manșă cu cuplul Bernarda Pera (SUA)/Nicola Slater (Marea Britanie). Bogdan și Melichar vor întâlni în sferturi o altă pereche americană, Ashley Weinhold/Caitlin Whoriskey. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”