ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 15 OCTOMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 15 OCTOMBRIE

România va fi reprezentată în premieră la un sport de echipă la întrecerile ediției de vară a FOTE 2015, după ce naționala feminină de handbal a României s-a calificat la competiția olimpică destinată tineretului european ce va fi găzduită la Tbilisi (Georgia) între 26 și 31 iunie, informează COSR. Este pentru prima dată în istoria FOTE, competiție care a debutat la Bruxelles (Belgia) în vara anului 1991, când o echipa românească va participa la întrecerile rezervate sportivilor cu vârste cuprinse între 14 si 18 ani. ''Este o premieră pentru handbalul românesc care ne bucură, iar generația 1998/1999 este talentată și de perspectivă și vom încerca chiar să cucerim o medalie la FOTE'', a spus Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal (FRH).

Foto: (c) Alex MICSIK / AGERPRES ARHIVĂ

* Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) va acorda o atenție specială primei ediții a Jocurilor Europene, competiție care va fi găzduită de Baku (Azerbaidjan) în perioada 12-28 iunie 2015, informează forul național olimpic. Alin Petrache, președintele COSR, dorește ca toate federațiile sportive naționale care vor avea sportivi calificați la Jocurile Europene să abordeze cu maximum interes pregătirea pentru aceste întreceri. ''Importanța Jocurilor Europene este foarte mare deoarece pentru o serie de sporturi, aceste întreceri vor reprezenta criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016. Din acest motiv dorim ca România să fie reprezentată la Baku de cei mai valoroși sportivi, pregătiți să abordeze competiția ca pe o ediție a Jocurilor Olimpice'', a subliniat presedintele COSR.

* Selecționerul Finlandei, Mixu Paatelainen, consideră că naționala țării sale rămâne în cursa pentru calificarea la turneul final al Campionatului European de fotbal ediția 2016, în ciuda eșecului suferit în fața reprezentativei României (scor 0-2), marți seara la Helsinki."Cred că am fost echipa mai bună în cea mai mare parte a meciului, însă nu a fost suficient. O greșeală ne-a costat astăzi (cartonașul roșu primit de Elexander Ring — n.red). Este întotdeauna dificil să evoluezi în 10 jucători. Acest cartonaș roșu și un corner bun pentru România s-au dovedit decisive", a declarat Paatelainen.

* Portughezul Cristiano Ronaldo, atacantul echipei spaniole de fotbal Real Madrid, a ajuns la 100 milioane de "followers" (urmăritori) pe rețeaua de socializare Facebook, performanță pe care a mai reușit-o până în prezent doar cântăreața columbiană Shakira, informează presa iberică.Starul lusitan are mai mulți fani pe Facebook decât cluburile FC Barcelona și Real Madrid. "Sunt atât de fericit. Am ajuns la 100 milioane de urmăritori pe Facebook. Incredibil! Vă mulțumesc tuturor", a spus Ronaldo într-un mesaj în limba engleză.

* Olsi Rama, fratele premierului albanez Edi Rama, a fost reținut de poliție marți seara, la Belgrad, sub acuzația că a organizat incidentul care a antrenat oprirea definitivă a meciului Serbia-Albania, contând pentru preliminariile Campionatului European de fotbal ediția 2016, anunțat televiziunea sârbă de stat (RTS), citată de AFP.Potrivit RTS, care citează Ministerul sârb de Interne, Olsi Rama manevra din loja oficială a stadionului, cu ajutorul unei telecomenzi, o dronă de care era atașat un drapel albanez, care a survolat terenul. Această provocare a declanșat o busculadă între jucători și i-a înfuriat pe suporterii sârbi, conducând la întreruperea jocului.

* Fotbaliștii de la Bayern Munchen și staff-ul lor tehnic în frunte cu Pep Guardiola vor fi primiți miercurea viitoare într-o audiență privată la Vatican de către Papa Francisc, a anunțat campioana Germaniei.Jucătorii bavarezi vor merge la Vatican a doua zi după meciul lor din deplasare cu AS Roma, din Liga Campionilor. În august, o delegație a clubului San Lorenzo din Buenos Aires, victorioasă pentru prima oară în Copa Libertadores, a fost primită la Vatican de Suveranul pontif, un suporter declarat al echipei argentiniene.

* OL Groupe, holdingul care patronează echipa de fotbal Olympique Lyon, a înregistrat pierderi pentru al cincilea an consecutiv, datoria cumulată a multiplei campioane a Franței ridicându-se în această perioadă la 137 milioane euro.Conform unui comunicat dat publicității mari seara, Olympique Lyon a înregistrat o pierdere netă de 26,4 milioane euro în exercițiul financiar încheiat la 30 iunie 2014, care se adaugă pierderilor din anii anteriori: 30 milioane în 2010, 28 milioane în 2011 și 2012 și 20 milioane în 2013, precizează L'Equipe.

* Olsi Rama, fratele premierului albanez Edi Rama, bănuit că s-ar fi aflat la originea incidentului care a dus la întreruperea definitivă a meciului Serbia — Albania, din preliminariile Campionatului European de fotbal din 2016, disputat marți seara la Belgrad, a revenit la Tirana și a dezmințit că ar avea vreo legătură cu acest eveniment, informează AFP. "Nu am nimic de a face cu drona... Nu înțeleg de unde a plecat această poveste", a declarat Olsi Rama la sosirea în capitala Albaniei. Meciul dintre Serbia și Albania, contând pentru Grupa I a preliminariilor EURO 2016, a fost întrerupt definitiv de arbitru în minutul 41, la scorul de 0-0, cazul urmând să fie analizat de UEFA.

* Galezul Ben Flower, jucătorul echipei de rugby Wigan Warriors, a primit o suspendare de șase luni după ce a agresat cu brutalitate un adversar de la formația St Helens, în cursul finalei Super Ligii engleze, disputată sâmbăta trecută.Flower, în vârstă de 26 ani, i-a aplicat un pumn în față neozeelandezului Lance Hohaia, pe care l-a lovit din nou cu pumnul după ce acesta s-a prăbușit pe gazon. Galezul a fost eliminat doar două minute în cursul meciului în care Wigan, deținătoarea trofeului, a fost învinsă cu 14-6 de St Helens.

* Familia Reevei Steenkamp, ucisă de Oscar Pistorius, a refuzat o compensație financiară propusă de campionul paralimpic și nu-l va acționa în instanță în civil pentru a obține daune și interese, a anunțat avocatul părinților într-un comunicat dat publicității miercuri, citat de AFP.Comunicatul face referință la un incident survenit în ajunul audierii, când procurorul de caz a afirmat că "mama defunctei a precizat că nu vrea bani mânjiți cu sânge", mai exact 375.000 de ranzi (27.000 euro) oferiți de campionul paralimpic, care și-a ucis prietena în februarie 2013, susținând că a crezut că este vorba de un hoț.

AGERPRES (editor: Vlad Constantinescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”