ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 19 DECEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 19 DECEMBRIE

Clubul Sportiv Dinamo București a organizat, vineri, ''Gala celor mai buni sportivi ai anului 2014'', ai cărei laureați au fost, printre alții, gimnasta Larisa Iordache, vicecampioană mondială, canoiștii Liviu Alexandru Dumitrescu și Victor Mihalachi, campioni mondiali, sau sabrerul Tiberiu Dolniceanu, medaliat cu bronz la Mondiale.

* Judoka Andreea Chițu, vicecampioană mondială și medaliată cu bronz la Europene în 2014, a fost desemnată sportiva anului la Clubul Sportiv al Armatei Steaua, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

* Președintele Federației Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat pentru AGERPRES că anul 2014 a fost unul bun pentru gimnastică, în ciuda faptului că România nu a cucerit nicio medalie de aur la Mondialele de gimnastică artistică. Gimnastica artistică, în special la segmentul feminin, a avut rezultate foarte bune în 2014, atât la Europene, cât și la Mondiale, deși la Nanning nu s-a reușit un podium pe echipe, în timp ce băieții chiar dacă nu au prins finala pe echipe la Mondiale, au arătat că au capacitatea de a se califica la Jocurile Olimpice 2016 direct de la Mondialele de anul viitor. Gimnastica aerobică a fost ca de obicei la înălțime, dovadă fiind cele trei medalii de aur și două de argint cucerite la Mondialele de la Cancun (Mexic).

* Ediția a șasea a turneului de handbal feminin Memorialul ''Constantin Tită'' va avea loc sâmbătă și duminică în Sala Sporturilor ''Traian'' din Râmnicu Vâlcea, cu participarea echipelor SCM Craiova, Universitatea Alexandrion Cluj, HC Alba-Sebeș și HCM Rm. Vâlcea.

* Echipa antrenată de românul Răzvan Lucescu, Skoda Xanthi, a urcat pe locul cinci în clasamentul campionatului de fotbal al Greciei după ce a învins-o pe galonata Pantahinaikos Atena cu scorul de 4-2, joi, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a 14-a.

* Florin Bălhăceanu a fost desemnat cel mai bun voleibalist al echipei Știința Explorări Baia Mare în anul 2014, potrivit site-ului oficial al clubului.

* Perechea formată din jucătoarea română de tenis Diana Buzean și unguroaica Reka-Luca Jani a fost învinsă cu 1-6, 7-6 (1), 10-5 de cuplul Aleksandra Korașvili (Ucraina)/Elița Kostova (Bulgaria), în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului ITF de la Ankara, dotat cu premii totale de 50.000 de dolari.

* Ana Luiza Filiorianu, de la Olimpia București, a fost desemnată cea mai bună sportivă a anului de către Federația Română de Gimnastică Ritmică, potrivit site-ului acestui for.

* Echipa feminină de handbal CSM Ploiești a fost învinsă cu scorul de cu 26-25 (13-13) de echipa croată RK Podravka Vegeta Koprivnica, joi, într-un prim meci amical susținut în stagiul de pregătire din stațiunea slovenă Terme Zrece.

* Vicecampioana națională la handbal masculin, Știința Municipal Dedeman Bacău, a intrat în vacanță, vineri, după ce a efectuat ultimul antrenament din 2014.

* Clubul Arsenal Londra este interesat de serviciile atacantului spaniol Pedro Rodriguez, de la FC Barcelona, și pregătește în perioada de mercato de iarnă o ofertă de 33 milioane euro, susține cotidianul britanic Metro.

* Selecționerul echipei de fotbal a Perului, uruguayanul Pablo Bengoechea, și-a anunțat joi plecarea printr-un mesaj postat pe Facebook, după ce noul președinte al federației peruviene, Edwin Oviedo, și-a anunțat intenția de a numi un nou director tehnic, relatează agenția EFE.

* Boxerul Amir Khan, vicecampion olimpic la Atena și fost campion mondial la profesioniști în versiunile WBA și IBF, va dona un șort estimat la 30.000 lire sterline unei școli din Peshawar (Pakistan), unde la începutul săptămânii 132 de copii au fost uciși de talibani înarmați, relatează Reuters.

* Benfica Lisabona a fost eliminată din Cupa Portugaliei la fotbal de către Sporting Braga, care s-a impus cu scorul de 2-1, joi seara, chiar în capitală, în optimile de finală.

* Atacantul italian Mario Balotelli, de la Liverpool, a fost suspendat pentru un meci și amendat cu 25.000 lire sterline de către Comisia de disciplină a Federației engleze de fotbal, din cauză că a postat pe o rețea de socializare o imagine cu conotații rasiste, relatează agenția Reuters.

* Jucătorul de golf Rory McIlroy și patinatoarea olandeză Irene Wust au fost desemnați cei mai buni sportivi ai anului 2014 de către agenția internațională de știri Reuters, în urma unei anchete realizate în rândul jurnaliștilor săi de sport din întreaga lume.

* Americanul Bode Miller, operat la spate în luna noiembrie, a reluat antrenamentele pe schiuri cu mai puțin de două luni înaintea Campionatelor Mondiale de schi alpin de la Beaver Creek (2-15 februarie), a anunțat sportivul pe contul său de Twitter.

* Ajax Amsterdam a fost surclasată pe teren propriu de Vitesse Arnhem cu scorul de 4-0, joi seara, în optimile de finală ale Cupei Olandei la fotbal.

* O pereche de bascheți purtată de Michael Jordan în perioada sa universitară a fost vândută la licitație pentru peste 33.000 de dolari (27.000 euro), a anunțat joi presa americană.

* Atletico Madrid a remizat surprinzător cu echipa de liga a treia L'Hospitalet, 2-2, joi seara, pe teren propriu, în manșa secundă a șaisprezecimilor de finală ale Cupei Spaniei la fotbal, dar s-a calificat în optimi. Croatul Mario Mandzukic a marcat ambele goluri ale madrilenilor (19, 74), în timp ce pentru oaspeți a punctat Ruben (68, 84). Atletico învinsese în deplasare cu scorul de 3-0.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”