ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 25 NOIEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 25 NOIEMBRIE

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Alin Petrache, îi va oferi Colanul Olimpic, cea mai înaltă distincție a forului nostru olimpic, lui Sir Sebastian Coe, vicepreședintele Federației Internaționale de Atletism (IAAF), fost președinte al Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice de la Londra 2012.

* Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, și gimnasta Larisa Iordache, vicecampioană mondială la individual compus și sol, au fost nominalizate în ancheta organizată de agenția bulgară BTA pentru cei mai buni sportivi ai anului din Balcani.

* Capitala va găzdui joi 27 noiembrie cea de-a patra ediție a Galei atletismului balcanic, festivitate organizată de Federația Română de Atletism, sub egida Asociației Balcanice a Federațiilor de Atletism, în cadrul căreia vor fi premiați cei mai buni atleți ai anului din Balcani. Laureații sunt grecul Konstandinos Filippidis și sârboaica Tatiana Jelaca, la seniori, iar la juniori croatul Martin Markovic și românca Ioana Gheorghe, care vor fi recompensați cu trofeul ''Stele în ascensiune'', informează FRA într-un comunicat.

* Echipa națională de tineret Under-20 a României va efectua un stagiu de pregătire în Slovacia, în perioada 25 noiembrie — 5 decembrie, potrivit site-ului Federației Române de Hochei pe Gheață.

* Echipa masculină de șah a Chinei, campioană olimpică, conduce România cu 6-2, după primele două runde din competiția internațională Turneul Regilor Romgaz, care are loc la Mediaș.

* Procurorii DIICOT efectuează marți mai multe percheziții pe raza județelor Constanța, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu, Brăila și municipiul București, într-un caz de evaziune fiscală și spălare de bani, vizați fiind și administratori ai clubului Petrolul Ploiești.

* Compania japoneză Sony, constrânsă să facă economii, nu va reînnoi contractul de sponsorizare cu Federația Internațională de Fotbal (FIFA), a afirmat presa niponă de marți, citată de AFP. "Sony va înceta să sponsorizeze Cupa Mondială de fotbal", a titrat cotidianul economic Nikkei, imitat de televiziunea publică NHK. FIFA ar pierde al doilea dintre principalii săi sponsori, după ce, pe 4 noiembrie, compania aeriană Emirates a anunțat încheierea parteneriatului său după 2014.

* Fostul internațional englez Paul Gascoigne le-a mulțumit public fostului căpitan Gary Mabbutt și clubului Totttennham pentru ajutorul financiar în lupta sa pentru a depăși problemele cu alcoolul, relatează Reuters.

* Un număr de 95 de suporteri ai echipei olandeze de fotbal Ajax Amsterdam au fost arestați luni seară la Paris, în ajunul meciului din Liga Campionilor împotriva lui PSG, au anunțat surse polițienești, citate de AFP.

* Agenția Mondială Antidoping (AMA) va studia dosarul de suspendare al înotătorului chinez Sun Yang și "va decide dacă va face apel sau nu" în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), a anunțat luni AMA.

* Jucătorul de golf Ernie Els își dorește să poarte drapelul Africii de Sud la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 2016 de la Rio de Janeiro, unde golful a fost reprimit după 112 ani de absență din calendarul olimpic, relatează Reuters.

* Ediția 2016 a Turului Franței la ciclism va debuta în departamentul La Manche din Normandia, o premieră pentru istoria Marii Bucle care a debutat în 1903, au anunțat organizatorii celei mai importante curse cicliste din lume.

* Jucătoarea canadiană de tenis Eugenie Bouchard, a șaptea în ierarhia profesionistă a tenisului feminin (WTA), a anunțat luni că a renunțat la serviciile antrenorului său Nick Saviano, care o pregătea de mai bine opt ani.

* Elvețianul Roger Federer și australianul Lleyton Hewitt se vor întâlni înaintea Openului Australiei într-un meci demonstrativ ce se va desfășura după un format "revoluționar", destinat să reducă timpul petrecut pe teren, partida urmând să se dispute cu un set de patru ghemuri și fără "let" la serviciu.

* Sârbul Filip Filipovic a fost declarat cel mai bun poloist al lumii în anul 2014, a anunțat Federația Internațională de Natație (FINA), citată de agenția Tanjug. Filipovic a câștigat medalia de aur la Campionatul European cu naționala Serbiei, dar și Liga Mondială. Filipovic a fost ales pentru a doua oară cel mai bun poloist al lumii, după ce primise acest trofeu și în 2011.

* Multiplul campion olimpic Michael Phelps a fost desemnat cel mai bun sportiv al anului, pentru a cincea oară, luni, la Gala Premiilor ''Ochelarii de aur'', organizată la New York de federația americană de natație, transmite Reuters.

* Legendarul fost fotbalist brazilian Pele a fost spitalizat luni la Sao Paulo, la doar câteva zile după ce a fost operat pentru calculi renali, iar presa locală a făcut referire la o infecție urinară.

* Vicecampioana mondială Argentina se află în aceeași grupă cu Uruguayul, deținătoarea trofeului, la competiția de fotbal Copa America 2015, în urma tragerii la sorți efectuate luni, la Vina del Mar, în Chile, țară care va găzdui această ediție. În altă grupă, Brazilia va avea ca adversară Columbia, pe care a învins-o în sferturile Cupei Mondiale de anul acesta. Chile, care țintește câștigarea în premieră a celei mai vechi competiții internaționale din lume, a beneficiat de o tragere la sorți favorabilă, fiind repartizată într-o grupă cu Mexic, Ecuador și Bolivia.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...