ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 28 OCTOMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 28 OCTOMBRIE

Gimnaștii români Larisa Iordache, vicecampioană mondială anul acesta la individual compus și sol, la Nanning (China), și Marius Berbecar vor participa săptămâna aceasta la două competiții internaționale de tradiție, Memorialul Arthur Gander și Cupa Elveției.

* Fostul mare baschetbalist Nicolae Viciu s-a stins, marți, la vârsta de 75 de ani, anunță Federația Română de Baschet. Născut în data de 23 februarie 1939, Nicolae Viciu a fost un nume sonor în istoria baschetului românesc, dedicandu-și mare parte din viață sportului care l-a consacrat atât în plan intern, cât și internațional, notează FR Baschet, adăugând că Viciu a fost, poate, unul dintre cei mai irezistibili și compleți jucători de baschet pe care i-a produs centrul din Târgu Mureș.

* Șahtior Donețk, echipă antrenată de românul Mircea Lucescu, s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Ucrainei la fotbal, luni seara, după ce a dispus cu 4-1 de FK Poltava (liga secundă), în manșa a doua a optimilor de finală. Pentru Șahtior, care se impusese în primul joc cu 5-1, au marcat Wellington Nem (9), Aleksandr Gladki (20) și Bernard (23, 38), golul de onoare al oaspeților fiind reușit de Dmitro Korkișko (51).

* Antrenorul român Răzvan Lucescu a obținut prima sa victorie cu formația elenă Skoda Xanthi, 2-0 pe teren propriu cu Niki Volou FC, luni seara, în ultima partidă a etapei a 8-a din campionatul de fotbal al Greciei.

* Aalborg BK, una dintre adversarele Stelei în Europa League, a învins în deplasare pe FC Nordsjaelland cu scorul de 1-0, luni seara, în ultima partidă din etapa a 12-a a campionatului danez de fotbal.

* Echipa antrenată de Ioan Andone, Apollon Limassol, a învins pe Ethnikos Achnas cu scorul de 3-0, luni seara, pe teren propriu, în ultima partidă din cadrul etapei a 7-a a campionatului de fotbal al Ciprului.

* Rio Ave, adversara Stelei în Europa League, a învins formația Penafiel cu scorul de 3-2, luni seara, pe teren propriu, în ultimul meci din etapa a 8-a a campionatului de fotbal al Portugaliei.

* Steaua CSM Eximbank București și BC Mureș Tg. Mureș vor fi adversare în sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin, potrivit tragerii efectuate luni la sediul FR Baschet, după ce echipele în cauză s-au întâlnit și în primul tur al competiției.

* Tenismanul român Victor Hănescu s-a calificat în optimile de finală ale turneului challenger de la Geneva (Elveția), dotat cu premii totale de 64.000 de euro, după ce l-a învins pe ungurul Marton Fucsovics, luni, cu 6-3, 4-6, 6-4, în runda inaugurală.

* Atacantul portughez Cristiano Ronaldo, deținătorul trofeului, figurează printre cei 23 de nominalizați pentru Balonul de Aur 2014, a anunțat, marți, Federația Internațională de Fotbal (FIFA), alte vedete fiind Lionel Messi, Neymar, Zlatan Ibrahimovic sau Arjen Robben.

* Portughezul Cristiano Ronaldo, atacantul echipei Real Madrid, a fost marele câștigător al Galei Ligii de Fotbal Profesionist (LFP) din Spania, organizată luni la Madrid, cu trei premii adjudecate, inclusiv pentru cel mai bun jucător din sezonul 2013-2014, informează agenția spaniolă de presă EFE.

* Chivas USA, franciză din campionatul nord-american de fotbal (MLS), confruntată cu mari probleme financiare, își va înceta activitatea, a anunțat luni Major League Soccer.

* Emblema fotbalului feminin american, Mia Hamm, și Cam Neely, președintele clubului de hochei pe gheață Boston Bruins, au intrat luni în staff-ul clubului italian de fotbal AS Roma, informează AFP.

* Campionatul nord-american profesionist de baschet (NBA), ediția 2014-2015, care debutează marți seara, cu meciul San Antonio Spurs — Dallas Mavericks, este marcat de o spectaculoasă creștere, cu 10 la sută față de ediția precedentă, a jucătorilor internaționali. Astfel, în acest sezon vor evolua în NBA 101 străini din 37 de țări și teritorii, în timp ce în 2013-2014 au fost în total 92 de astfel de baschetbaliști.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”