ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 3 NOIEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 3 NOIEMBRIE

Federația Română de Fotbal anunță că UEFA a transmis o serie de modificări pentru sezonul 2015/2016 al cupelor europene, în care România are drept de înscriere a unei echipe în Liga Campionilor și a 3 echipe în Europa League.

Campioana României va intra în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, cu meciuri programate pe 14/15 iulie și respectiv pe 21/22 iulie. Câștigătoarea Cupei României va debuta în turul 3 preliminar al Europa League (meciuri pe 30 iulie și 6 august), iar playoff-ul are loc pe 20 și respectiv 27 august.Vicecampioana României va intra în competiție în turul 2 preliminar al Europa League, cu jocuri pe 16 și 23 iulie 2015. Ocupanta locului 3 în ediția 2014/2015 a Ligii I va juca în primul tur preliminar, cu jocuri programate pe 2 și respectiv 9 iulie.

* Antrenorul Oțelului Galați, Tibor Selymes, a declarat că jocul echipei este în creștere și îi dă speranțe într-o evoluție bună la Ploiești de unde speră să se întoarcă cu puncte. "Mergem la Ploiești să jucăm fotbal în primul rând. Știm că e un adversar puternic, dar noi mergem să ne facem jocul și să aducem puncte', a spus Selymes. Partida Petrolul — Oțelul, din cadrul etapei a 13-a a Ligii I de fotbal, este programată luni, de la ora 18,30.

* Victor Hănescu rămâne tenismanul român cel mai bine clasat în ierarhia ATP, aflându-se în această săptămână pe locul 127, cu 417 puncte, mai sus cu trei poziții față de săptămâna trecută.Adrian Ungur a urcat la rândul său două locuri, până pe 152, cu 348 puncte, în timp ce Marius Copil a coborât 10 poziții și se află acum pe 173, cu 299 pct. În ierarhia probei de dublu, românul Horia Tecău se află pe locul 14, cu 3.740 puncte, mai sus cu un loc față de săptămâna trecută, la egalitate cu partenerul său, olandezul Jean-Julien Rojer, alături de care va participa la Turneul Campionilor de la Londra. Florin Mergea a urcat la rândul său un loc și se află în această săptămână pe 24, cu 2.775 puncte.

* Simona Halep se menține pe locul 3, cu 6.292 puncte, în clasamentul celor mai bune jucătoare de tenis din lume, dat publicității luni de WTA, primele două poziții fiind ocupate în continuare de Serena Williams (Statele Unite), cu 8.485 puncte, și Maria Șarapova (Rusia), cu 7.050 puncte. În top 100 WTA se mai regăsesc alte trei jucătoare din România: Irina-Camelia Begu — locul 42 cu 1.201 pct, Monica Niculescu — locul 47 cu 1.110 pct și Sorana Cîrstea, care a urcat 2 locuri față de săptămâna trecută, aflându-se acum pe 93, cu 606 pct.În ierarhia probei de dublu, Monica Niculescu se menține pe locul 38 cu 1940 pct, în timp ce Raluca Olaru se află pe locul 55 cu 1.380 pct, mai jos cu o poziție față de săptămâna trecută, la fel ca și Irina-Camelia Begu, care ocupă acum locul 56, cu 1.375 pct.

* Marcello Lippi, selecționerul care a adus Italiei ultimul titlu de campioană mondială, în 2006, a decis să pună capăt strălucitoarei sale cariere de antrenor, după ce a cucerit al treilea titlu consecutiv de campion al Chinei cu echipa Guangzhou Evergrande.Tehnicianul italian a făcut acest anunț după partida încheiată la egalitate de Evergrande pe terenul formației Shandong Luneng (scor 1-1). "Acesta a fost ultimul meu meci ca antrenor principal. Anul viitor voi împlini 67 de ani și am decis să nu mai antrenez, dar voi rămâne membru în staff, în rolul de director tehnic", a declarat Lippi, care urmează să fie la Guanghzou Evergrande cu compatriotul său Fabio Cannavaro (41 ani), actualul secund al românului Cosmin Olăroiu la echipa Al Ahli Dubai.

* Francezul Jean-Eric Vergne, pilotul echipei Toro Rosso, a fost penalizat cu 5 secunde pentru depășirea periculoasă a compatriotului său Romain Grosjean (Lotus) în timpul Marelui Premiu al Statelor Unite, desfășurat duminică pe circuitul de la Austin (Texas). Comisarii cursei au decis această sancțiune după ce i-au audiat pe cei doi piloți. În urma acestei decizii, Vergne, care încheiase cursa pe poziția 9-a, a coborât un loc în clasamentul final, făcând rocadă cu coechipierul lui Grosjean de la Lotus, venezueleanul Pastor Maldonado, ocupantul locului 10.Marele Premiu al Statelor Unite a fost câștigat de britanicul Lewis Hamilton, urmat de coechipierul său de la Mercedes, germanul Nico Rosberg, în timp ce pe poziția a treia s-a clasat australianul Daniel Ricciardo (Red Bull).

* Starul portughez Cristiano Ronaldo, atacantul lui Real Madrid și marele favorit la câștigarea Balonului de Aur în acest an, a doborât weekend-ul trecut un record vechi de 79 de ani în campionatul de fotbal al Spaniei, reușind să marcheze 17 goluri în primele 10 etape ale sezonului.Ronaldo a deschis scorul în minutul 2 al partidei câștigate de Real Madrid, cu 4-0, pe terenul formației Granada. Celelalte goluri ale echipei antrenate de Carlo Ancelotti au fost înscrise de James Rodriguez (31, 86) și Karim Benzema (53). Ronaldo l-a depășit, astfel, pe Isidoro Langara, legendarul jucător al formației Oviedo, care a înscris 16 goluri în primele 10 etape din Liga spaniolă, în anul 1935.

* Printre alergătorii care au trecut duminică linia de sosire a maratonului de la New York s-a numărat și jucătoarea daneză de tenis Caroline Wozniacki, numărul 8 WTA, care a reușit la prima ei încercare pe distanța clasică de 42,195 km un timp de 3h26min33sec, mai bun cu circa 4 minute decât ținta stabilită de 3h30min, relatează Reuters.''Nu am încercat niciodată ceva așa de dur. este cel mai dur lucru, cel mai fizic test pe care l-am trecut vreodată'', a declarat daneza de 24 ani, fost nr. 1 mondial, care a concurat în favoarea unei acțiuni de caritate pentru tinerii alergători.Cu timpul reușit la New York, Wozniacki s-a calificat pentru maratonul de la Boston din 2015, dar daneza nu vrea să repete experiența în următorii ani: ''Când mai erau 10 km, mi-am spus că nu voi alerga niciodată un alt maraton''.

* Tinus Linee, fost jucător al Africii de Sud și al echipei Western Province, dar și antrenor secund la clubul românesc RCM Timișoara, a pierdut bătălia cu boala neuronului motor (MND) și a încetat din viață la vârsta de 45 ani, a confirmat federația sud-africană.Linee a jucat 112 meciuri pentru Western Province între 1992 și 2001, iar în 1993 a debutat la Springboks la 23 de ani, într-un joc cu Victoria la Melbourne, dar apoi nu a jucat în meciurile test din turneul efectuat de sud-africani în Australia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda. În 2012, Linee a fost secundul fostului său coechipier Chester Williams la RCM Universitatea Timișoara, cu care a câștigat SuperLiga CEC Bank.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /