ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 4 NOIEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 4 NOIEMBRIE

O brigadă de arbitri din România, avându-l la centru pe Alexandru Tudor, va conduce la centru o partidă "de foc" din cadrul competiției Europa League la fotbal, cea dintre formațiile Beșiktaș Istanbul (Turcia) și Partizan Belgrad (Serbia), programată joi seara, de la ora 20,00.Alexandru Tudor îi va avea alături, pe stadionul "Ataturk Olympiat" din Istanbul, pe asistenții Aurel Onița și Octavian Șovre, în timp ce arbitrii adiționali vor fi Ovidiu Hațegan și Cristi Balaj, iar rezervă Radu Ghinguleac.

* O altă brigadă din România, de această dată feminină, a fost delegată să arbitreze sâmbătă, de la ora 20,00, meciul FC Barcelona — Bristol Academy, din cadrul primei manșe a optimilor de finală din Liga Campionilor la fotbal feminin. Meciul va fi condus de Cristina Dorcioman, iar la cele două linii se vor afla Petruța Iugulescu și Patricia Samsudean.

* Românul Horia Tecău și olandezul Jean Julien Rojer vor întâlni perechea compusă din tenismenii Alexander Peya (Austria) și Bruno Soares (Brazilia), în meciul de debut la Turneul Campionilor de la Londra, au anunțat organizatorii.Partida va avea loc luni, 10 noiembrie, de la ora 14,00 (ora României), în cadrul Grupei A a competiției, din care mai fac parte perechile Bob Bryan/Mike Bryan (SUA) și Lukasz Kubot (Polonia)/Robert Lindstedt (Suedia), care se vor confrunta în celălalt meci de dublu al zilei de luni. Turneul Campionilor 2014 de la Londra, dotat cu premii totale în valoare de 6,5 milioane dolari, va debuta duminică, 9 noiembrie.

* Echipa Sunderland, cu portarul român Costel Pantilimon între buturi, a obținut a doua sa victorie din actuala ediție a campionatului de fotbal al Angliei, impunându-se cu scorul de 3-1 pe terenul formației Crystal Palace, în ultimul meci al etapei a 10-a din Premier League, disputat luni seara.Prima titularizare a lui Pantilimon de la sosirea la Sunderland s-a dovedit de bun augur pentru "Pisicile negre", care s-au impus prin golurile lui Steven Fletcher (min.31 și 90+5) și Jordi Gomez (min.79), gazdele reducând din handicap în urma autogolului lui West Brown (min.55).Grație acestui succes, Sunderland a urcat pe locul 15, părăsind zona retrogradabilă a clasamentului.

* Italianul Federico Piovaccari, fostul atacant al Stelei, care s-a transferat în această vară la formația Eibar, a marcat luni seara cel de-al doilea său gol în campionatul de fotbal al Spaniei, în cursul meciului câștigat cu 4-2 pe terenul formației Rayo Vallecano, în cadrul etapei a 10-a din Primera Division. Eibar condus cu 2-0 grație reușitelor lui Arruabarrena (min.37 din penalty) și Piovaccari (min.49), însă Rayo a restabilit egalitatea prin "dubla" lui Leo Baptistao (min.67 și 68). Oaspeții au dat lovitura cu patru minute înainte de finalul timpului regulamentar de joc, când Arruabarrena a reușit dubla (86), oferind victoria echipei sale.

* Federația elenă de fotbal (HFF) a precizat că nu are "probleme de colaborare" cu antrenorul italian Claudio Ranieri, selecționerul Greciei, adversara României în preliminariile EURO 2014, răspunzând astfel articolelor din presa locală, care făceau referire la anumite divergențe între două părți."Nu sunt probleme de colaborare cu domnul Claudio Ranieri. Nu este nimic adevărat în tot ceea ce s-a spus sau s-a scris în mass-media, ori ce s-a vehiculat prin zvonuri", a afirmat Federația de la Atena într-un comunicat.

* Parchetul sud-african, nemulțumit de verdictul de "omucidere involuntară" pronunțat împotriva lui Oscar Pistorius, a făcut apel marți la această decizie, deschizând astfel calea unui proces pentru campionul paralimpic, aflat în penitenciar din luna octombrie după ce și-a omorât prietena în 2013, informează AFP."Noi anunțăm astăzi că parchetul național a înaintat apel atât pentru verdict, cât și pentru sentință", a afirmat purtătorul de cuvânt al instituției, Nathi Mncube, într-un comunicat dat publicității. Atletul paralimpic sud-african Oscar Pistorius a fost condamnat pe 21 octombrie la cinci ani de închisoare pentru uciderea prietenei sale.

* Finala ediției 2015/2016 a campionatului de rugby al Franței se va disputa în ziua de 24 iunie pe arena catalană Camp Nou din Barcelona, a anunțat Liga franceză de rugby.
Va fi pentru prima oară când finala campionatului francez se va disputa în străinătate din cauză că principalele stadioane franceze vor fi atunci indisponibile din cauza turneului final al Euro 2016.

* Portarul Iker Casillas, 33 de ani, susține că poate juca la cel mai înalt nivel la Real Madrid până la 40 de ani, iar la naționala Spaniei până cel puțin în 2016, relatează ziarul madrilen AS.''Vreau să joc pentru Spania până cel puțin în 2016, asta e sigur. După aceea, vom vedea. Iar la Madrid cred că pot juca până la 40 de ani. Mă simt în formă și puternic. Un portar care are grijă de el poate juca până la 38 de ani. Khan a jucat până la 39, iar Buffon are aproape 37. Dacă fizic și psihic stai bine, poți s-o faci'', a declarat internaționalul spaniol.

* Atacantul german Miroslav Klose, cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale, a marcat două goluri într-un singur minut pentru echipa sa, Lazio Roma, în partida câștigată pe teren propriu, cu 4-2, în fața formației Cagliari, luni seara, în cadrul etapei a 10-a a campionatului de fotbal al Italiei.Lazio a deschis scorul prin Mauri (min.7), după care a ieșit la rampă Klose, autorul unei "duble" între minutele 25 și 26 ale întâlnirii, ultima reușită a gazdelor aparținându-i lui Ederson (min.90+2). Pentru oaspeți au punctat Braafheid (min.48 autogol) și Joao Pedro (min.84).

* Medaliile care vor fi atribuite cu ocazia Jocurilor Olimpice de vară din anul 2016, care vor avea loc la Rio de Janeiro, vor conține metale reciclabile, a anunțat "Casa da Moeda" (Monetăria) din Brazilia, fabricantul oficial.Metalele reciclate vor proveni de la echipamente electronice, în cadrul unei inițiative care "reafirmă angajamentul Jocurilor Olimpice și paralimpice față de dezvoltarea durabilă", potrivit unui comunicat.Procentul de materiale reciclabile din fiecare medalie nu a fost încă definit și va depinde de furnizorii care vor fi recrutați prin intermediul unei licitații publice, după cum a explicat agenției EFE un purtător de cuvânt al fabricantului monedelor.

* Echipa japoneză de fotbal FC Tokyo l-a contactat pe internaționalul spaniol Xavi Hernandez, mijlocașul formației FC Barcelona, în vederea unui transfer în perioada de mercato din această iarnă, a anunțat ziarul nipon Nikkan Sports.Gruparea din capitala Japoniei, aflată în prezent pe locul 7 în J-League, cu trei etape înainte de finalul competiției, a decis să facă din actualul purtător al tricoului cu numărul 6 de la Barca transferul său "stelar" pentru sezonul viitor, care va debuta în martie 2015.Xavi este o figură foarte cunoscut în Japonia, grație prestațiilor sale în tricoul lui FC Barcelona, cu care a cucerit 6 titluri de campion, 3 trofee ale Ligii Campionilor, precum și sub culorile naționalei Spaniei, alături de care a devenit campion mondial în 2010 și campion european în 2008 și 2012.

* Campioana Angliei, Manchester City, încearcă să-l atragă pe internaționalul german Marco Reus, de la Borussia Dortmund, în Premier League cu un salariu de 13 milioane euro, relatează ziarul german Bild.Reus, al cărui contract expiră în 2016, poate părăsi Dortmund la finalul acestui sezon pentru 25 milioane euro, clauza sa de reziliere. Până în prezent, Bayern Munchen, Real Madrid, Liverpool și Barcelona erau cluburile cele mai interesate de serviciile mijlocașului german.Oferta economică a lui City este apropiată de cele mai mari salarii pe care le oferă Bayern unor jucători ca Franck Ribery, Philipp Lahm și Bastian Schweinsteiger de circa 12 milioane euro.

* Ediția din acest an a celebrei curse rezervate cailor de rasă Melbourne Cup a fost marcată de decesul principalului favorit, armăsarul Admire Rakti, în vârstă șapte ani, care s-a prăbușit fără suflare în boxa sa, imediat după ce a trecut ultimul linia de sosire. Cursa de la Antipozi, în lungime de 3.200 m și dotată cu premii totale în valoare de 5,4 milioane dolari, a fost câștigată de calul german Protectionist, avându-l în șa pe jocheul englez Ryan Moore.Victoria lui Protectionist este a treia reușită de un cal european în ultimii cinci ani, după Americain (2010) și Dunaden (2011).

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina