ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 8 OCTOMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 8 OCTOMBRIE

Meciul dintre selecționatele României și Ungariei, programat sâmbătă pe Arena Națională din Capitală (ora 19,00), în cadrul preliminariilor Campionatului European de fotbal ediția 2016, va fi condus de o brigadă din Scoția, avându-l la centru pe William Collum, a anunțat UEFA.

* Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Tianjin (China), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, miercuri, grație victoriei cu 6-3, 6-0 în fața cehoaicei Andrea Hlavackova.

* Perechea formată din jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea și slovena Andreja Klepac s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Tianjin (China), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari. Klepac și Cîrstea au trecut în runda inaugurală de cuplul Cagla Buyukakcay (Turcia)/Danka Kovinic (Muntenegru), cu 6-2, 6-2, în doar 58 de minute.

* Campionatul Național de tenis pe echipe pentru seniori reunește la Centrul Național de Tenis din București nume importante precum Adrian Ungur (158 ATP), al doilea tenisman român al momentului, Victor Crivoi (265 ATP), Dragoș Dima — actualul campion național la individual. La feminin, nu vor lipsi Gabriela Talabă și Oana Simion, finalistele probei de simplu la naționalele individuale, precum și pe mai experimentatele jucătoare Liana Ungur, Elena Cadar, Laura Andrei sau Elena Bogdan.

* Suedezul Jerry Andersson este noul antrenor al echipei de hochei pe gheață Corona Wolves Brașov, după ce campioana en titre a României se despărțise de tehnicianul slovac Miroslav Ihnacak, la sfârșitul lunii trecute.

* Jucătoarele române de tenis Alexandra Cadanțu și Patricia Maria Țig s-au calificat, marți, în optimile de finală ale turneului ITF de la Monterrey (Mexic), dotat cu premii totale de 50.000 de dolari.

* Campioana Germaniei la fotbal, Bayern Munchen, a anunțat miercuri că francezul Franck Ribery și-a reluat pregătirile, după o accidentare la genunchi care l-a scos din circuit încă de la începutul lunii septembrie, relatează AFP.

* Pilotul spaniol Fernando Alonso, dublu campion mondial de Formula 1, urmează să se despartă de scuderia Ferrari la finalul acestui sezon, iar în prezent poartă negocieri "dure" cu echipa McLaren, anunță site-ul motorsport.com

* Rusul Oleg Tinkoff, patronul echipei de ciclism din care face parte Alberto Contador, este dispus să pună la bătaie un milion de euro, pentru a-i aduna la startul celor trei mari tururi clasice, ale Italiei, Franței și Spaniei, alături de spaniol pe italianul Vincenzo Nibali, Chris Froome și Nairo Quintana, relatează agenția EFE.

* Tenismanul elvețian Stanislas Wawrinka, numărul 4 mondial, a fost eliminat miercuri în optimile de finală ale turneului Masters 1000 de la Shanghai (China), fiind învins în trei seturi, 5-7, 7-5, 6-4, de francezul Gilles Simon, ocupantul locului 29 în clasamentul ATP.

* Ernesto Valverde, de la Athletic Bilbao, a primit din partea federației spaniol de fotbal premiul Ramon Cobo pentru sezonul 2013/2014, care este decernat în fiecare am celui mai bun tehnician din Primera Division, relatează ziarul AS.

* Spaniolul Pepe Reina, portar de rezervă la Bayern Munchen, s-a accidentat la mușchii gemeni ai gambei stângi la un meci amical și a devenit indisponibil pentru câteva săptămâni, a anunțat campioana Germaniei la fotbal.

* Portarul ceh Petr Cech plănuiește să părăsească Chelsea, dacă va continua să rămână pe banca de rezervă a echipei londoneze din prima ligă engleză de fotbal, relatează Reuters.

* Poliția sud-coreeană caută șapte sportivi care au părăsit delegațiile țărilor lor în timpul Jocurilor Asiatice de la Incheon și se bănuiește că încearcă să-și găsească de lucru ilegal în Coreea de Sud. Conform poliției din Incheon, trei dintre sportivii dați dispăruți sunt din Nepal, doi din Sri Lanka și câte unul din Bangladesh și Palestina.

* Qatarul a fost invitat să găzduiască prima ediție a Cupei Mondiale a Legendelor, în 2016, un campionat mondial rezervat veteranilor, care va reuni la start 16 selecționate, majoritatea din țări cu tradiție în fotbal, având în componență jucători cu vârstele cuprinse între 35 și 50 de ani.

* Gareth Bale, jucătorul în valoare de 100 milioane euro al echipei spaniole Real Madrid, a fost desemnat "Fotbalistul anului" în Țara Galilor, trofeu pe care l-a primit pentru a patra oară în cariera sa, stabilind astfel un nou record în palmaresul acestui premiu.

* Vicepreședintele IAAF Sebastian Coe consideră că nominalizarea lui Justin Gatlin la titlul de "Atlet al anului 2014" reprezintă "o mare problemă", în condițiile în care sprinterul american a efectuat o suspendare de patru ani pentru dopaj.

* Fotbalistul brazilian Maxwell, fundașul lateral al campioanei Franței, Paris Saint-Germain, consideră "terminată" cariera sa internațională, după cum a declarat într-un interviu acordat postului de radio France Bleu.

* Cunoscuta echipă engleză de rugby Wasps a anunțat că intenționează să părăsească vestul Londrei pentru a se instala în orașul Coventry, din centrul Angliei.

* Înotătorul japonez Naoya Tomita, a fost suspendat pentru 18 luni de Federația de natație din țara sa și concediat de la locul de muncă după ce a furat o cameră foto la Jocurile sportive ale Asiei de la Incheon (Coreea de Sud).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia