ȘTIRILE DE WEEKEND - SPORT - 12 OCTOMBRIE

ȘTIRILE DE WEEKEND - SPORT - 12 OCTOMBRIE

Naționala de fotbal a României a terminat la egalitate cu Ungaria, scor 1-1 (1-0), meciul jucat sâmbătă seara, pe Arena Națională din București, în preliminariile EURO 2016. Tricolorii au marcat prin Raul Rusescu (45), dar au fost egalați pe final prin Balazs Dzsudzsak (82), din lovitură liberă, după o repriză secundă slabă.

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR/AGERPRES FLUX

* Selecționerul naționalei de fotbal a României, Victor Pițurcă, a declarat că Ungaria a obligat formația noastră să facă pasul înapoi, în repriza secundă a meciului terminat la egalitate sâmbătă seara, pe Arena Națională din București, în preliminariile EURO 2016.

* Selecționerul echipei de fotbal a Ungariei, Pal Dardai, a afirmat că dacă jucătorii săi ar fi marcat primii ar fi câștigat meciul cu naționala României, sâmbătă seara, la București, în preliminarii EURO 2016.

* Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, condamnă abuzurile forțelor de ordine de pe Arena Națională, la meciul România — Ungaria (1-1), de sâmbătă, din preliminariile Euro 2016, potrivit site-ului FRF.

* Partida dintre reprezentativele României și Ungariei, transmisă în direct de TVR 1, TVR HD și TVR+, a fost aproape la fel de vizionată ca finala Cupei Mondiale 2014. Peste 4,3 milioane de români la România-Ungaria — în cel mai vizionat minut al meciului, potrivit unui comunicat al TVR.

* Gimnasta româncă Larisa Iordache a cucerit medalia de argint în concursul de sol al Campionatelor mondiale de gimnastică artistică din orașul chinez Nanning, a doua sa medalie, după argintul obținut la individual compus, totalul obținut în finala de duminică fiind de 14,800, cu 6,3 dificultate și o notă la execuție de 8,5, un rezultat meritoriu pentru sportiva pe umerii căreia a stat întreaga delegație română la această a 45-a ediție a competiției supreme.

Foto: (c) Yang Zongyou/XINHUA FLUX
* Finala la bârnă a concursului special pe aparate din cadrul Campionatelor mondiale de gimnastică artistică de la Nanning (China) s-a încheiat cu un nou succes pentru sportiva americană Simone Biles, la a 3-a medalie de aur la această ediție, după cele de la echipe și individual compus, care s-a impus cu 15,100 puncte, în timp ce una dintre favorite, românca Larisa Iordache, a ocupat doar locul 5, cu 14,066 puncte, după ce a ratat, părăsind aparatul, cel mai greu element din concurs — saltul înapoi cu 360 de grade.

* La încheierea Campionatelor mondiale de gimnastică artistică de la Nanning (China) organizatorii au dat publicității clasamentul final pe medalii, între cele 13 țări care figurează în acest palmares de onoare, din cele 73 de națiuni participante, figurând și România, pe un onorabil loc 9, grație celor 2 medalii cucerite de Larisa Iordache, ambele de argint, la individual compus și la sol.

* Perechea formată din jucătoarea română de tenis Raluca Olaru și americanca de origine georgiană Anna Tatishvili a câștigat proba de dublu din cadrul turneului WTA de la Linz (Austria), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, duminică, după ce a dispus în finală de cuplul
Annika Beck (Germania)/Caroline Garcia (Franța), cu 6-2, 6-1.

* Perechea formată din jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea și slovena Andreja Klepac a fost învinsă cu 6-7 (5), 6-2, 10-8 de cuplul Ala Kudriavțeva (Rusia) și Anastasia Rodionova (Australia), cap de serie nr. 2, duminică, în finala probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Tianjin (China), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari

* Perechea formată din tenismanul român Florin Mergea și indianul Rohan Bopanna a fost învinsă de cuplul american Bob și Mike Bryan, cu 7-6 (5), 6-4, sâmbătă, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului ATP World Tour Masters 1.000 de la Shanghai, dotat cu premii totale de 4.195.895 dolari.

* Jucătoarea română de tenis Patricia Maria Țig, venită din calificări, a acces în semifinalele turneului ITF de la Monterrey (Mexic), dotat cu premii totale de 50.000 de dolari, grație victoriei reușite, vineri, în fața uneia dintre favorite, Mariana Duque-Marino (Columbia/N. 4), cu 7-5, 7-6 (5).

* Petrolul Ploiești a învins echipa FC Viitorul Constanța cu scorul de 3-0 (2-0), sâmbătă, într-un meci amical de fotbal disputat pe stadionul Ilie Oană. Golurile gazdelor au fost marcate de Victoraș Astafei (min 34), Kristian Ipsa (min 41) și Rodrigo Pastorini (minl 62).

Foto: (c) ISABELA PAULESCU/AGERPRES FLUX

* Multiplul campion național Titi Aur a reușit sâmbătă, în premieră, să parcurgă mai mult de doi kilometri, pe Transfăgărășan, doar pe două roți, la volanul unui BMW, aceasta fiind cea mai inedită provocare a primei ediții a Sibiu Rally Challenge.

* CS Universitatea Craiova a învins pe Pandurii Tg. Jiu cu scorul de 3-0 (1-0), sâmbătă, într-un meci amical jucat pe stadionul ''Municipal'' din Drobeta Turnu Severin.

* HC Potaissa Turda a făcut un pas mare spre turul al treilea al Cupei EHF la handbal masculin, sâmbătă, după ce a învins în deplasare echipa italiană Junior Fassano, la Noci, cu scorul de 28-27 (12-11), în prima manșă din în turul II preliminar.

* Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Victor Pițurcă, l-a convocat de urgență, sâmbătă seara, pe Bogdan Mitrea, fundașul formației FC Viitorul Constanța, în urma accidentării lui Dorin Goian în meciul contra Ungariei (1-1), din preliminariile EURO 2016.

* Arbitrul italian Paolo Tagliavento va conduce meciul dintre naționalele de fotbal ale României și Finlandei, care va avea loc marți, pe Stadionul Olimpic din Helsinki, de la ora 21,45, în preliminariile EURO 2016.

* Selecționata feminină de handbal a țării noastre, care a purtat titulatura de România B, a fost învinsă de Rusia cu scorul de 33-31 (14-16), într-un meci amical jucat duminică în Arena ''Antonio Alexe'' din Oradea. România încheie cu un bilanț de o victorie (28-20) și două eșecuri (28-31 și 31-33) confruntările cu Rusia, de la Oradea, jucate în ultimele trei zile. În alt meci de verificare disputat în această săptămână, România a fost întrecută de Ungaria cu 28-22, la Debrecen.

* Echipa Bucureștiului s-a clasat pe locul al patrulea la turneul final FIBA 3x3 World Tour, după ce a pierdut la mare luptă în semifinalele competiției în fața echipei canadiene Saskatoon. Este cea mai bună performanță obținută până acum de o echipă românescă în circuitul mondial al baschetului trei la trei, după locul șase obținut la Miami în 2012 și locul cinci la Istanbul, anul trecut.

* Anul acesta, în perioada octombrie — noiembrie 2014, clujenii Vlad Căpușan și Mihai Iubașiu, alături de americanul Mike Bowyer și de belgianul Tom Shinessfel, vor pleca într-o expediție alpină în Himalaya, zona Kumbu.Scopul expediției este de a reuși ascensiunea vârfului Amadablam (6.857 m), pe o ruta non-clasică, și deschiderea în premieră a unei rute noi pe vârful Kwandge Ri (6.011 m).

Foto: (c) Maxim Shemetov/REUTERS

* Britanicul Lewis Hamilton a câștigat prima ediție a Marelui Premiu al Rusiei de Formula 1, urmat de coechipierul său, germanul Nico Rosberg, astfel că, având o nouă dublă, echipa Mercedes și-a asigurat titlul de campioană mondială la constructori după numai 16 curse din acest sezon, în care a obținut 13 victorii și are 223 de puncte avans față de a doua clasată, deținătoarea titlului, Red Bull Renault (învingătoare în celelalte 3 Mari Premii din 2014).

* Prima finală a concursului special pe aparate din cadrul Campionatelor mondiale de gimnastică artistică de la Nanning (China), cea de sol masculin, a fost câștigată de rusul Denis Abliazin, cu un punctaj de 15,750, medalia de argint revenind japonezului Kenzo Shirai, cu 15,733 puncte, iar cea de bronz — brazilianului Diego Hypolito — 15,700 puncte.

* Campioana olimpică la sărituri, gimnasta nord-coreeană Hong Un Jong și-a adjudecat, sâmbătă, și aurul mondial al probei, la CM de la Nanning, cu o medie de 15,599 puncte, fiind urmată de americancele Simone Biles — 15,544 puncte și Mykayla Skinner — 15,366 puncte.

* Gimnastul ungur Krisztian Berki a cucerit sâmbătă, a CM de la Nanning, al treilea titlu mondial consecutiv la cal cu mânere, primind o notă excepțională — 16,033, cu care l-a depășit pe croatul Filip Ude, medaliat cu argint cu 15,783, în timp ce francezul Cyril Tomassone a reușit să intre în posesia medaliei de bronz, cu 15,600.

* Sportiva chineză Yao Jinnan a adus prima medalie de aur în competiția feminină pentru țara sa, la Campionatele mondiale de gimnastică artistică de la Nanning (China), impunându-se la paralele, cu 15,633 puncte. De altfel, disputa de sâmbătă, din prima zi a concursului special pe aparate, din acestă finală a fost una în familie, argintul revenind tot unei chinezoaice, Huang Huidan — 15,566 puncte, în timp ce medalia de bronz a fost câștigată de rusoaica Daria Spiridonova — 15,283 puncte.

* Întrecerile primei zile a concursului special pe aparate din cadrul Campionatelor mondiale de gimnastică artistică de la Nanning (China) s-au încheiat cu finala la inele, în care, spre bucuria celor aproape 10.000 de spectatori, victoria și medalia de aur au fost cucerite de un reprezentant al gazdelor, Liu Yang, detașat, cu un punctaj de 15,933.

* Proba masculină de sărituri a Campionatelor mondiale de gimnastică artistică de la Nanning (China), cu care au început întrecerile ultimei zile a competiției supreme, a fost câștigată de reprezentantul Coreei de Nord Ri Se Gwang, cu 15,416 puncte, ambele sale sărituri fiind de dificultate maximă (6,4), locurile următoare pe podium fiind ocupate de ucraineanul Igor Radivilov — 15,333 puncte și de americanul Jacob Dalton — 15,199 puncte.

* Gimnastul ucrainean Oleg Verniaev și-a adjudecat medalia de aur în finala la paralelele a Campionatelor mondiale de la Nanning, cu o notă de excepție — 16,125 puncte, fiind urmat de americanul Danell Leyva — 15,933 și de Riohey Kato (Japonia) — 15,666.

* Epke Zonderland nu și-a dezmințit nici numele (care s-ar putea traduce prin "țara minunilor"), nici supranumele, cel de "Olandezul zburător", încheind Campionatul mondial de gimnastică artistică de la Nanning (China) cu o evoluție excepțională în finala de bară fixă, cu cea mai mare notă înregistrată în toate cele 10 zile de competiție — 16,225.

* Disputat pe stadionul olimpic din Beijing, celebrul "Cuib de pasăre", meciul amical de fotbal dintre echipele Braziliei și Argentinei s-a încheiat cu victoria formației braziliene, cu scorul de 2-0 (1-0), grație unei duble a noii vedete a lui Dunga, Diego Tardelli, un vârf de atac inspirat convocat de fostul campion mondial la Selecao.

* Săritorul cu prăjina francez Renaud Lavillenie, campion european în această vară și deținător al recordului mondial (6,16 m), a primit titlul de atletul european al anului, sâmbătă, la Baku, anunță Federația europeană de atletism. La feminin, titlul a revenit olandezei Dafne Schippers (22 ani), care la Zurich a reușit dubla 100m/200 m, deși până atunci era specialistă la heptatlon.

* Tragerea la sorți a Mondialului cluburilor, competiție de fotbal programată în decembrie în Maroc, a fost efectuată sâmbătă seara la Marrakech, una dintre semifinale urmând să opună campioana Europei, Real Madrid, învingătoarei din partida din sferturi dintre Cruz Azul (Mexic) și campioana Asiei.

* Echipa Uruguay-ului s-a calificat pentru Cupa Mondială 2015 la rugby, învingând sâmbătă, la Montevideo, cu scorul de 36-27 Rusia, în meci-retur, contând pentru barajul care urma să desemneze ultima dintre cele 20 de națiuni ce vor fi prezente în Anglia. În prima manșă, Rusia câștigase la limită, cu doar un punct avans (22-21).

* Germania, campioana mondială en titre, a fost învinsă de Polonia cu scorul de 2-0, sâmbătă seara, la Varșovia, într-un meci din preliminariile EURO 2016 la fotbal. Milik (50) și Mila (88) au marcat golurile polonezilor, aflați la prima victorie în 19 meciuri cu Germania.

* Selecționata Chinei a eliminat Italia, echipa gazdă a Campionatelor mondiale de volei feminin, învingând-o sâmbătă seara, în semifinale, cu scorul de 3-1 (25-21, 25-20, 20-25, 30-28). În finala ce se va disputa duminică seara, în Mediolanum Forum din Milano, elevele antrenorului Ping Lang vor întâlni formația SUA, surprinzătoare, de asemenea, câștigătoare a celeilalte semifinale, cu scorul de 3-0, în fața Braziliei, dublă campioană olimpică en titre.

* Finlanda, viitoarea adversară a României, și Grecia, pe care am învins-o la debutul campaniei, au terminat la egalitate, 1-1 (0-1), sâmbătă seara, la Helsinki, într-un meci din Grupa F a EURO 2016 la fotbal.

Foto: (c) Chen Shaojin / XINHUA ARHIVA

* Spaniolul Marc Marquez (Honda) a devenit, pentru a doua oară consecutiv, campion mondial al categoriei-regină a motociclismului viteză, MotoGP, după ce a ocupat locul 2 în Marele Premiu al Japoniei, disputat duminică pe circuitul de la Motegi, a 15-a probă a CM, câștigată de un alt spaniol, Jorge Lorenzo (Yamaha).

* Jucătoarea australiană de tenis Samantha Stosur, principala favorită, a câștigat turneul WTA de la Osaka în urma victoriei obținute duminică, în finală, cu 7-6 (9/7), 6-3, în fața Zarinei Diyas (Kayahstan).

* Frații gemeni americani Bob și Mike Bryan au devenit primul cuplu care a reușit să cucerească, în premieră absolută în tenis, cele 9 Masters 1000 din circuitul anual ATP, realizând așa-numitul "Golden Masters", echivalentul Marelui Șlem în cele 4 turnee majore, după ce s-au impus în finala de duminică de la Shanghai în fața perechii franceze Julien Benneteau-Eduard Roger-Vasselin.

* Elvețianul Roger Federer, nr. 3 mondial, a câștigat turneul de tenis Masters 1000 de la Shanghai, dotat cu premii în valoare de 6.521.695 dolari, în urma victoriei obținute duminică, în finală, în fața francezului Gilles Simon, nr. 29 mondial, în două seturi, ambele la tie-break, 7-6 (8/6), 7-6 (7/2), într-o oră și 52 de minute de joc.

* Cei 21 de piloți de Formula 1 au adus un omagiu simbolic lui Jules Bianchi, tânărul pilot francez grav rănit duminica trecută la Marele Premiu al Japoniei, cu 10 minute înaintea startului primului Mare Premiu al Rusiei de Formula 1.

Foto: (c) Wang Lili/XINHUA ARHIVĂ

* Organele de conducere ale sportului mondial trebuie să facă mai mult pentru a se reconecta la comunitățile locale, acest lucru ducând la atragerea orașelor acestora la candidaturi pentru organizarea unor evenimente majore, a subliniat fostul campion olimpic britanic la atletism, în proba de 1.500 m, Sebastian Coe, în prezent președinte al Comitetului olimpic britanic și vicepreședinte al Federației internaționale de atletism (IAAF), fost președinte al Comitetului de organizare a JO de a Londra, din 2012.

AGERPRES (editor: Teodora Oprea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale