ȘTIRILE SERII - SPORT - 30 OCTOMBRIE

ȘTIRILE SERII - SPORT - 30 OCTOMBRIE

Pandurii Tg. Jiu s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României-Timișoreana la fotbal, joi seara, grație victoriei cu scorul de 3-2 (1-2, 2-2) în deplasare cu Oțelul Galați, după prelungiri.

Foto: (c) BOGDAN BARBULESCU/AGERPRES ARHIVĂ

* Eternul derby al fotbalului românesc, dintre Steaua și Dinamo, programează vineri, de la ora 20,30, pe ''Arena Națională'', episodul său cu numărul 131, în campionat, în cadrul etapei a 13-a a Ligii I. În cele 130 de derby-uri de până acum, Dinamo a obținut un număr de 45 de victorii, față de 39 ale Stelei, în timp ce 46 de partide s-au încheiat nedecis. Golaverajul, însă, este favorabil steliștilor, cu 177-173.

* Arbitrul băimărean Cristian Balaj va conduce meciul dintre Steaua și Dinamo, care se va juca, vineri, pe Arena Națională din București, de la ora 20,30, în etapa a 13-a a Ligii I de fotbal, anunță Comisia Centrală a Arbitrilor.

* Antrenorul stelist Constantin Gâlcă nu simte emoție sau presiune înainte primului său derby cu Dinamo ca tehnician și așteaptă determinare și atitudine de la jucătorii săi în meciul de vineri de pe Arena Națională (ora 20,30). ''Este un meci important pentru noi, pentru că vine după cel de la Târgu Mureș, unde am pierdut, și sper să facem un joc bun și să marcăm cât mai multe goluri. Va fi un meci greu pentru noi, așa cum sunt derby-urile, cel puțin eu ca antrenor sunt la primul derby și îmi doresc să-l câștig'', a declarat Gâlcă la conferința de presă dinaintea derby-ului de vineri.

* Mijlocașul stelist Alex Chipciu nu a pierdut niciun meci cu Dinamo pe teren, de când apără culorile roș-albastre, și speră că vineri își va mai adăuga o victorie împotriva ''câinilor roșii''. ''Am multe victorii împotriva lui Dinamo, nu am pierdut niciodată până acum și sunt multe amintiri frumoase. Sper să câștigăm și mâine (vineri, n. red.) și să fie asta cea mai recentă victorie. Pe mine mă motivează orice meci, dar mai ales un meci cu Dinamo. Suntem motivați mereu și cred că asta a fost una din cauzele succeselor noastre'', a declarat Chipciu la conferința de presă dinaintea derby-ului de vineri din etapa a 13-a a Ligii I.

* Peste 1.000 de jandarmi vor asigura vineri ordinea publică și siguranța spectatorilor cu ocazia meciului de fotbal dintre Steaua București și Dinamo București, care se va disputa pe stadionul ''Arena Națională'', începând cu ora 20,30.

* Liga Profesionistă de Fotbal salută campaniile împotriva violenței desfășurate în întreaga lume, printr-o acțiune la derby-ul Steaua — Dinamo, de vineri (ora 20,30), care are drept scop schimbarea atitudinii suporterilor pe stadioane, afirmă forul pe site-ul său oficial. La meciul de pe Arena Națională, din etapa a 13-a a Ligii I, 26 de copii defavorizați, cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani, îi vor însoți pe jucătorii celor doua echipe și pe cei patru arbitri la intrarea pe teren pentru salutul oficial.

* Pugilistul brăilean Robert Jitaru, medaliat cu bronz la Campionatele Europene de juniori de la Zagreb, a declarat, joi, într-o conferință de presă organizată la Brăila, că visul său este să obțină o medalie la cea mai mare competiție sportivă, respectiv Jocurile Olimpice.

* Șapte judoka români, trei băieți și patru fete, vor participa la la turneul IJF Grand Slam de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), care va avea loc de vineri până duminică.

* Nicușor Bancu, jucătorul echipei de fotbal CS Universitatea Craiova, a fost operat cu succes, joi, la spitalul Floreasca din Capitală, după accidentarea foarte gravă pe care a suferit-o în cursul meciului cu Viitorul Constanța din Cupa României, disputat miercuri seara.

* Clubul de baschet Phoenix Galați a încheiat, joi, un parteneriat cu Universitatea Dunărea de Jos Galați, care are drept scop dezvoltarea activității baschetbalistice și crearea unui Centru Național de Copii și Juniori. Odată cu acest parteneriat, clubul Phoenix își va schimba și denumirea oficială în Phoenix U Galați.

* Antrenorul echipei masculine de baschet Energia Târgu Jiu, Antonis Constantinides, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că, pentru a câștiga meciul cu CS Universitatea Cluj, jucătorii gorjeni trebuie să fie serioși și să lupte pentru victorie. Partida CS Universitatea Cluj — Energia Târgu Jiu se va disputa vineri, 31 octombrie, începând cu ora 20,30, la Sala "Horia Demian" din Cluj-Napoca.

* Antrenorul formației FC Botoșani, Leo Grozavu, speră ca echipa lui să obțină ''un rezultat pozitiv'' în partida de duminică susținută în deplasare pe terenul formației CSU Craiova. El a declarat, joi, într-o conferință, că echipa sa merge să câștige la Craiova, însă a lăsat să se înțeleagă că ar fi mulțumit și cu un egal.

* CSM Știința Baia Mare va întâlni formația CSM Olimpia București în semifinalele Cupei României la rugby, în timp ce CS Dinamo București va juca cu RCM Timișoara, conform tragerii la sorți care a avut loc joi la sediul Federației Române de Rugby.

* Jucătoarea română de tenis Edina Gallovits s-a calificat în optimile de finală ale turneului ITF de la New Braunfels (Texas), dotat cu premii totale de 50.000 de dolari, după ce a dispus cu 6-3, 1-6, 6-1 de americanca Asia Muhammad, în runda inaugurală a competiției.

* Jucătoarea română de tenis Alexandra Dulgheru a fost învinsă cu 6-2, 3-6, 7-5 de o croată de 17 ani, Jana Fett, în optimile de finală ale turneului ITF de la Istanbul, dotat cu premii totale de 25.000 de dolari.

* Consiliul Local Craiova a votat, în ședința de joi, pentru preluarea în administrare de la Regia Fondului Locativ a tuturor bunurilor Stadionului ''Ion Oblemenco'' pentru a urgenta demolarea construcțiilor și a stadionului și a putea pune terenul liber de sarcini la dispoziția Companiei Naționale de Investiții, care va construi pe acest amplasament noul complex sportiv din Craiova.

* Naționala de fotbal Under-15 a României s-a impus cu scorul de 2-0 (0-0) în fața selecționatei similare a Republicii Moldova, într-un meci amical disputat joi la Galați, informează FRF. Cele două goluri au fost înscrise de Patrick Peter, în minutele 54, din penalty, și 56.

* Tenismanul britanic Andy Murray, N. 8 mondial, și-a asigurat prezența la Turneul Campionilor de la Londra după ce s-a calificat joi în sferturile de finală ale turneului de la Paris-Bercy, ultimul din categoria Masters 1000 din acest an, dotat cu premii în valoare de 2.884.675 euro.

* Tenismanul elvețian Stan Wawrinka, N.4 mondial, a suferit o nouă eliminare prematură, fiind învins joi de sud-africanul Kevin Anderson, al 18-lea jucător în ierarhia ATP, în trei seturi, 6-7 (2/7), 7-5, 7-6 (7/3), în optimile de finală ale turneului de la Paris-Bercy, ultimul din categoria Masters 1000 din acest an, dotat cu premii în valoare de 2.884.675 euro.

* Celebrul fotbalist spaniol Raul a semnat un contract "pe mai mulți ani" cu New York Cosmos, a anunțat clubul american, care a precizat că atacantul urmează să efectueze vizita medicală, transmite Reuters.

* Pilotul francez de Formula 1 Jules Bianchi, accidentat grav la Marele Premiu al Japoniei de la Suzuka, se află în continuare într-o stare critică, dar stabilă, a anunțat familia, joi.

* Justiția belgiană a confirmat joi pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare împotriva antrenorului Paul Put, actualul selecționer al Burkinei Faso, acuzat că a participat la trucarea unor meciuri din campionatul de fotbal al Belgiei, în anii 2004 și 2005, anunță presa din această țară.

* Africa de Sud a schimbat locul de desfășurare a meciului cu Sudanul, din preliminariile Cupei Africii pe Națiuni la fotbal de la Nelspruit la Durban, orașul natal al fostului portar al echipei naționale Senzo Meyiwa, în onoarea acestuia, ucis cu focuri de armă în timpul unui jaf armat.

* Fostul mare atacant Ian Rush speră că Gareth Bale sau Aaron Ramsey îl vor detrona din postura de golgheter all-time al naționalei de fotbal a Țării Galilor, scrie BBC. Ian Rush, 53 de ani, care a cunoscut gloria în tricoul lui Liverpool, are 28 de goluri în 73 de meciuri pentru naționala țării sale, cu care a înscris de trei împotriva României: de două ori în amicalul Țara Galilor — România 5-0, disputat la Wrexham pe 12 octombrie 1983, și o dată în meciul câștigat cu 5-1 de "tricolori" la București, pe 20 mai 1992, în preliminariile Cupei Mondiale 1994.

* Sindicatul internațional al fotbaliștilor (FIFPro) este de acord să creeze "un organism specific pentru fotbalul feminin, care să permită apărarea drepturilor salariale ale tuturor jucătoarelor", decizia fiind luată la Adunarea Generală anuală care are loc în această săptămână la Tokyo, cu participarea unor sindicate profesionale din peste 60 de țări.

* Franck Ribery, atacantul francez al clubului german de fotbal Bayern Munchen, a acceptat joi scuzele celor de la SV Hamburg după ce unul din suporterii săi l-a insultat și l-a busculat în ajunul meciului din turul 2 al Cupei Germaniei câștigat de bavarezi, informează AFP.

* Lewis Hamilton, pilotul echipei de Formula 1 Mercedes, își dorește să câștige la sfârșitul acestei săptămâni în Texas, Marele Premiu al SUA de la Austin, pentru a deveni primul britanic învingător într-un sezon în 10 curse. Totodată, Hamilton îi va egala pe Nigel Mansell și Jim Clark, cu cinci succese consecutive.

* Jose Mourinho, antrenorul lui Chelsea Londra, dorește să-și întărească defensiva cu un nume de marcă, jucătorul vizat fiind internaționalul spaniol Gerard Pique, fundașul echipei FC Barcelona, anunță presa britanică.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu