Tecău și Rojer au debutat cu victorie la Turneul Campionilor de la Londra

Tecău și Rojer au debutat cu victorie la Turneul Campionilor de la Londra

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău și jucătorul olandez Jean-Julien Rojer a câștigat meciul său de debut la Turneul Campionilor de la Londra, 6-2, 6-4 cu cuplul Marcin Matkowski (Polonia)/Nenad Zimonjic (Serbia), luni, în Grupa Fleming/McEnroe.

Tecău și Rojer, favoriții numărul doi ai competiției, au obținut victoria după 67 de minute de joc. Cei doi și-au adjudecat primul set fără probleme, cu 6-2, și l-au început bine și pe al doilea, în care au condus cu 2-0. Matkowski și Nenad Zimonjic au avut o revenire, câștigând trei ghemuri la rând, dar apoi Tecău și Rojer și-au regăsit ritmul și s-au desprins la 5-3. Horia a dat ceva emoții, după ce a acuzat dureri la un deget de la mâna stângă, în urma unei ciocniri cu Rojer, dar a putut continua meciul și a închis conturile cu 6-4.

Cele două perechi erau la egalitate, 1-1, înaintea acestei confruntări. Tecău și Rojer au obținut victoria în sferturi la Wimbledon (apoi au câștigat titlul), cu 6-4, 6-3, 7-6 (2), iar Matkowski și Zimonjic și-au luat revanșa la Mastersul de la Cincinnati, în sferturi, cu 6-3, 6-4.

Tecău și Rojer și-au asigurat prin acest succes un cec de 106.000 dolari și 200 de puncte ATP.

În celălalt meci al grupei se vor întâlni cuplurile Ivan Dodig (Croația)/Marcelo Melo (Brazilia) și Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut (Franța).

Duminică, perechea româno-indiană Florin Mergea/Rohan Bopanna a învins cu 6-4, 6-3 cuplul alcătuit din gemenii americani Bob și Mike Bryan, principalii favoriți, în Grupa Ashe/Smith.

Marți, vor avea loc meciurile din etapa a doua a Grupei Ashe/Smith, Mergea și Bopanna urmând să joace contra cuplului britanico-australian Jamie Murray/John Peers (cap de serie numărul 4). AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...