Tecău și Rojer, în optimile probei masculine de dublu la Australian Open

Tecău și Rojer, în optimile probei masculine de dublu la Australian Open

Tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer s-au calificat în optimile de finală ale probei masculine de dublu din cadrul turneului Australian Open, primul de Mare Șlem al anului, după ce au dispus cu 6-4, 6-2, joi, la Melbourne, de perechea australiană Chris Guccione/Lleyton Hewitt, într-un meci din runda a doua.

Tecău și Rojer, favoriții numărul 6 ai probei, au obținut victoria în doar 57 de minute, cu un număr de 27 de lovituri câștigătoare, față de doar 17 ale adversarilor.

Perechea româno-olandeză, care în 2014 nu a trecut de turul al doilea la Melbourne, iar la celelalte trei turnee de Grand Slam a pierdut în turul al treilea (optimi), și-a asigurat 39.000 de dolari australieni și 180 de puncte ATP.

În optimi, Tecău și Rojer vor înfrunta câștigătorii dintre Eric Butorac (SUA)/Sam Groth (Australia/N. 12) și Pablo Andujar (Spania)/Dustin Brown (Germania).

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, într-un an de parteneriat, au zece finale împreună, câștigând opt titluri, toate în 2014, la Zagreb, Casablanca, București, s-Hertogenbosch, Washington, Shenzhen, Beijing și Valencia, și pierzând două finale, anul trecut la Rotterdam și anul acesta la Sydney.

Tecău, care va juca și la dublu mixt, alături de Lucie Hradecka (Cehia), a disputat semifinale la Australian Open în 2012, alături de Robert Lindstedt, dar a și câștigat proba de dublu mixt în acel an, împreună cu americanca cu Bethanie Mattek-Sands, iar anul trecut a disputat finala, alături de Sania Mirza (India).

În optimile probei de dublu masculin la Melbourne s-a calificat, vineri, și cuplul româno-britanic Florin Mergea/Dominic Inglot, cap de serie nr. 14.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”