Tenis: Francezul Tsonga, calificat în semifinalele turneului de la Roland Garros

Tenis: Francezul Tsonga, calificat în semifinalele turneului de la Roland Garros

Tenismanul francez Jo-Wilfried Tsonga s-a calificat, marți, în semifinalele turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului, după ce a dispus în cinci seturi de japonezul Kei Nishikori, numărul cinci mondial, cu 6-1, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3.

Pentru Tsonga, cap de serie nr. 14 la Openul Franței, este a doua semifinală la Roland Garros, după ce în 2013 pierdea în fața spaniolului David Ferrer în penultimul act.

Tsonga îl va înfrunta în semifinale pe elvețianul Stan Wawrinka, al optulea favorit, care l-a întrecut, marți, pe compatriotul său Roger Federer cu 6-4, 6-3, 7-6 (7/4).

Pentru Tsonga va fi a șasea finală majoră, după ce a jucat două la Wimbledon (2011, 2012) și două la Australian Open (2008, 2010).

Francezul de 30 de ani (15 ATP) nu era favorit în meciul cu Nishikori, finalist anul trecut la US Open, după ce niponul de 25 de ani l-a învins de patru ori în cinci meciuri.

Elevul lui Michael Chang s-a pregătit bine pentru cel mai important turneu de pe zgură, apărându-și titlul la Barcelona, la finalul lunii aprilie, după care a ajuns în semifinale la Madrid, iar apoi în sferturi la Roma.

Tsonga nu a câștigat în 2015, până la Roland Garros, mai mult de două meciuri consecutive, dar s-a impus la Paris în trei seturi în primele trei tururi, iar apoi a dat lovitura prin victoria în fața cehului Tomas Berdych, numărul patru mondial. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...