Tenis: Novak Djokovic, calificat în semifinalele Turneului Campionilor după victoria cu Berdych

Tenis: Novak Djokovic, calificat în semifinalele Turneului Campionilor după victoria cu Berdych

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, s-a calificat în semifinalele Turneului Campionilor de la Londra, joi seara, după ce a dispus de cehul Tomas Berdych, cu 6-3, 7-5 în ultimul meci din Grupa Stan Smith. Djokovic, care era obligat să câștige pentru a merge mai departe, s-a impus într-o oră și 29 de minute și îl conduce cu un categoric 21-2 la general pe Berdych.

Grupa a fost câștigată de Roger Federer, care a obținut victorii în toate meciurile, pe locul doi terminând Djokovic, cu două victorii și un eșec, al treilea a fost japonezul Kei Nishikori, cu o victorie, iar Berdych a fost ultimul, fără vreo victorie.

Djokovic, deținătorul titlului la Londra, va juca în semifinala de sâmbătă cu spaniolul Rafael Nadal, care este deja câștigător al Grupei Ilie Năstase, înaintea ultimei etape de vineri.

La dublu, în Grupa Ashe/Smith: gemenii americani Bob și Mike Bryan, principalii favoriți, au trecut la mare luptă de cuplul britanico-australian Jamie Murray/John Peers, cu 6-7 (5), 7-6 (5), 16-14.

În primul meci de joi, perechea româno-indiană Florin Mergea/Rohan Bopanna, cap de serie numărul opt, a fost învinsă de italienii Simone Bolelli/Fabio Fognini cu 6-4, 1-6, 10-5.

Mergea și Bopanna au câștigat, surprinzător, grupa Ashe/Smith, cu două victorii și un eșec (5-2 la seturi), fiind urmată de frații Bryan, două victorii și un eșec (4-3), Murray/Peers, o victorie și două înfrângeri (3-5 la seturi, 33-39), și Bolelli/Fognini, o victorie și două înfrângeri (3-5 la seturi, 25-22).

Vineri vor avea loc ultimele meciuri din Grupa Fleming/McEnroe: Ivan Dodig (Croația)/Marcelo Melo (Brazilia) — Marcin Matkowski (Polonia)/Nenad Zimonjic (Serbia), de la ora 14,00 (ora României), și Horia Tecău (România)/Jean-Julien Rojer (Olanda) — Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut (Franța), de la ora 19,45. Tecău și Rojer sunt deja câștigători ai grupei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria