Tenis: Simona Halep - E prima oară când încep bine un turneu de Mare Șlem

Tenis: Simona Halep - E prima oară când încep bine un turneu de Mare Șlem

Românca Simona Halep, a doua favorită a turneului de tenis US Open, care are loc la arenele Flushing Meadows din New York, a declarat după calificarea în runda a doua că este pentru prima oară când începe așa de bine un turneu de Mare Șlem.

"E prima oară când încep bine un Grand Slam. Am făcut un meci bun, am jucat foarte agresiv, am servit destul de bine și am returnat bine. Ea (Erakovic, n. red.) are un al doilea serviciu cu mult efect, greu de returnat, dar am făcut un meci foarte bun, am jucat cu încredere și nu i-am permis să își facă jocul'', a declarat Halep la conferința de presă de după meci.

Simona nu s-a simțit prea bine la precedentele turnee de Mare Șlem, pierzând în turul al doilea la Roland Garros și în primul tur la Wimbledon, dar revenirea în țară a dat rezultate, iar actualul număr doi mondial a jucat finale la Toronto și Cincinnati.

"După Wimbledon am luat o pauză mai lungă și am mers la Toronto fără așteptări prea mari. Nici la Cincinnati nu m-am gândit că ar trebui să joc semifinale sau finală, deoarece mă simțeam obosită după Toronto. Dar, am jucat bine și am venit la US Open cu multă încredere. Simt jocul foarte bine, dar tot nu am mari așteptări aici'', a mai spus Halep, citată de site-ul WTA.

"Joc mai bine când simt un pic de presiune, deoarece sunt mereu concentrată. Simt presiunea, dar tot nu am așteptări, mă simt foarte bine. Mă simt mult mai bine decât m-am simțit la alte turnee de Mare Șlem'', a completat Simona Halep, pentru care cel mai bun rezultat la Flushing Meadows este atingerea optimilor de finală în 2013 (învinsă de Flavia Pennetta).

Halep, care a fost finalistă la Roland Garros în 2014, semifinalistă anul trecut la Wimbledon și de două ori sfertfinalistă la Australian Open (2014 și 2015), va juca în turul secund cu Katerina Bondarenko (Ucraina), victorioasă în fața kazahei Iulia Putințeva cu 6-0, 6-3. Simona va juca în premieră cu Bondarenko (29 ani), jucătoare aflată pe locul 104 în lume. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina