Tenisul românesc este în vârf acum, afirmă Andrei Pavel

Tenisul românesc este în vârf acum, afirmă Andrei Pavel

Andrei Pavel, căpitanul echipei de Cupa Davis a României, a declarat, joi, la Arenele BNR, că tenisul românesc este în prezent în vârf, mai ales la fete, cu Simona Halep și echipa de Fed Cup. ''Tenisul românesc este în vârf, mai ales la fete, cu Simona Halep, care este acum numărul trei în clasamentul mondial. Jucătoarele din țara noastră alcătuiesc acum o echipă foarte bună, dar și la băieți mai avem un pas și ajungem la play-off pentru Grupa Mondială a Cupei Davis'', a afirmat fostul tenisman, cu ocazia unor acțiuni dedicate copiilor la turneul BRD Năstase Țiriac Trophy.

''Sperăm să vină și alți jucători tineri din urmă, să avem câțiva tenismeni în elita mondială. Remarc faptul că sunt câțiva juniori buni care vin din urmă'', a mai arătat Pavel.

Pe terenul 3 al Arenelor BNR, Andrei Pavel s-a întâlnit cu micuții pasionați de tenis.

''Tot timpul mi-a plăcut să particip la acțiuni cu copii și tineret, chiar și când eram în circuitul profesionist am făcut în toată România mai multe spectacole pentru a promova valorile tenisului. Este un demers important pentru sportul nostru, în general, și pentru tenis, în special'', a spus Pavel.

''Copiii sunt înconjurați acum de foarte multe tentații, computere, telefoane, tablete, televiziune, ei trebuie scoși din acest univers al ecranelor și puși să facă mișcare'', a menționat fostul tenisman.

Pavel, care a participat și la o sesiune de autografe și fotografii organizată la standul Mercedes-Benz Țiriac Auto, a vorbit și despre turneul care are loc la Arenele BNR: ''Pot să remarc că Marius Copil a jucat la simplu. Adrian Ungur și Marius Copil au ajuns în sferturi la dublu. Sperăm că în viitorul apropiat să fie mai mulți români pe tablourile de simplu și de dublu''.

Legat de meciul demonstrativ, programat sâmbătă seara, Pavel a afirmat că ''în mod sigur, ca de obicei, va câștiga Ilie Năstase''.

''Eu voi juca alături de Ilie Năstase, avându-i de partea cealaltă a fileului pe Mansour (Bahrami) și Henri (Leconte). O să fie foarte distractiv, vă asigur. Dacă mă gândesc mai bine, o să câștige publicul, deoarece o să avem o seară plăcută. Așteptăm mulți suporteri la Arenele BNR deoarece promit că o să avem un show deosebit''.

Tot joi, Pavel va juca meciuri de padel cu copiii înscriși în programul de inițiere în tenis al Stejarii Country Club. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

2 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 Rareș Bogdan / Gazul care se extrage de la Black Sea Oil & Gas, primul gaz din platforma continentală, deja a fost contractat de grupul Engie pe trei a…