Ţiriac: Bani la sport de la sănătate şi învăţământ, pentru că ar fi investiţi în aceleaşi principii

Ţiriac: Bani la sport de la sănătate şi învăţământ, pentru că ar fi investiţi în aceleaşi principii

Fostul tenismen Ion Ţiriac a declarat, joi, după ce a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport, că bugetului pe 2015 al Ministerului Tineretului şi Sportului ar trebui să îi fie alocaţi de zece ori mai mulţi bani decât în acest an.

"Domnul Ponta mi-a făcut o treabă extrem de importantă. Dintr-o agenţie de voiaj, m-a transformat într-un minister al sportului. Dacă domnul Ponta susţine sportul, atunci trebuie să îi spună doamnei Szabo că o să aibă de zece ori mai mult decât a avut anul ăsta, din PIB-ul României. Iar acest lucru îl poate lua de unde vrea: de la sănătate, de la muncă, de la învăţământ, pentru că este investit în aceleaşi principii. Tânărul cu cât este mai sănătos, cu atât are mai puţină nevoie de medicină, cu cât e mai sănătos, are şi capul mai liber la învăţământ. Nu mai avem infrastructură nici tehnică, dar nici sportivă", a spus Ţiriac.

Ion Ţiriac i-a cerut preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care a asistat la ceremonie, emiterea unor legi pentru sprijnirea copiilor care doresc să facă sport. "Domnule preşedinte? Dumneavoastră faceţi legile. Daţi-ne şi nouă nişte legi pentru societatea românească de viitor. Toată lumea vrea o societate şi nişte copii sănătoşi în viitor", a adăugat Ţiriac.

Ion Ţiriac a afirmat că cele peste 400 de săli de sport construite în timpul mandatului de premier al lui Adrian Năstase sunt foarte bune, având în vedere că elevii pot practica diferite discipline, chiar dacă nu toate îndeplinesc dimensiunile necesare. "Actualului guvern i-am mulţumit pentru o singură raţiune: că ne-a făcut MTS dintr-o agenţie de voiaj sau din ce era. De putut se poate. În 2004, s-au făcut 430 de săli în şase luni de zile: bune, proaste sau medii. Se plâng că au fost construite prea scurte. S-au făcut prea scurte pentru că nu ne-au ascultat pe noi, cei care mai ştim cât are o sfoară. Aoleu, că plouă. Nu e vina nici a preşedintelui sau primului ministru. Dacă plouă într-o sală este vina nemernicului care a construit-o", a completat Ţiriac.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

2 Zvon / Râcă mare în PSD după ce l-au prins pe Dîncu jucând la două capete

3 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…

4 Așa o fi?

5 Gastronomia sexuală din Evul Mediu / Tinerele imprimau pîinea cu labiile