Țiriac și Ecclestone au vrut să cumpere turneul de la Wimbledon în anii '90

Țiriac și Ecclestone au vrut să cumpere turneul de la Wimbledon în anii '90

Omul de afaceri Ion Țiriac a dezvăluit, la Londra, că el și bossul Formulei 1, Bernie Ecclestone, au plănuit să cumpere în anii '90 turneul pe iarbă de la Wimbledon pentru 600 milioane lire sterline, relatează agenția DPA. Țiriac, 76 ani, și Ecclestone, 84 ani, urmăreau un meci pe arena centrală de la Wimbledon, întrerupt de mai multe ori de ploaie, când le-a venit ideea. Cei doi au luat în considerare să facă o ofertă și pentru cumpărarea forului ATP, al tenisului masculin.

''Stăteam alături de Bernie Ecclestone și urmăream un meci al lui Goran Ivanisevic pe terenul numărul 1, care a fost întrerupt de trei reprize de ploaie, a povestit Țiriac, care a primit la Londra un premiu internațional al jurnaliștilor de tenis pe iarbă. El m-a întrebat: Cât crezi că face Wimbledonul? Am spus: Poate 50, 60 milioane. El a spus: Ar trebui să-l cumpărăm cu 600 milioane lire sterline, tu și eu. I-am putea pune un acoperiș în două luni''.

Ecclestone a confirmat povestea lui Țiriac în London Telegraph, dar nu și-au dus până la capăt ideea: ''Este 100% adevărată. La acel moment, ne gândeam să preluăm ATP și să conducem tenisului. Ion este un foarte bun prieten al meu. Mergea la mai multe turnee de tenis, ca nimeni altul. Așa s-a întâmplat totul. Eram foarte serioși. Dar până la urmă nu am făcut nicio ofertă. Voiam să vedem dacă este posibil și cum am putea face asta. Dar până nu se aliniau toate lucrurile, nu puteam face o ofertă. Trebuia să fim siguri că toată lumea e alături de noi''.

Terenul central de la Wimbledon a fost acoperit abia în 2009.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”