Turneul Campioanelor: Simona Halep vs Maria Sharapova 4-6, 4-6. Nici a 6-a n-a fost norocoasă!

Turneul Campioanelor: Simona Halep vs Maria Sharapova 4-6, 4-6. Nici a 6-a n-a fost norocoasă!

Simona Halep nu a putut stopa suprematia Mariei Sharapova nici la a sasea strigare (rusoaica are 6-0 la meciurile directe), "Masha" castigand o partida intensa, dusa pana la epuizarea fizica si cu lovituri desprinse din manualul de tenis. Dupa o ora si 54 de minute, Maria a avut castig de cauza, scor 6-4, 6-4. Ce a avut in plus Sharapova? Agresivitate si tarie de caracter in momentele cu adevarat importante.

Desfasurarea partidei Simona Halep vs Maria Sharapova:

4:6 Game-ul a inceput fantastic: un schimb castigat cu ultimele puteri de Simona...15-0. Maria, desi pare mai obosita, risca in lung de linie si castiga un punct dificil (15-15). Halep greseste cu un rever din deplasare, a cautat cross-ul...Doua mingi de meci pentru Maria, dupa ce Simona a trimis afara cu un rever inalt. Un atac de forehand al Sharapovei se transforma in "game, set si meci"...

"Nu te poti astepta sa iti faca cadou puncte, nu? Trebuie sa fii putin mai rapida, este jocul tau, stii ca poti. Respira, trebuie sa fii calma" - sfatul primit de Maria Sharapova de la antrenorul ei

4-5 Sharapova scoate din buzunar un forehand care prinde coltul - nimic de facut pentru Halep. Urmeaza un pumn strans al Simonei, dupa un forehand care trece perfect exact pe acolo pe unde fileul este mai inalt. Maria greseste o minge, se face 15-30.  BREAK Simona!!!

3:5 Simona incepe bine game-ul, cu o dreapta inversa de toata frumusetea (15-0). Maria face mai multe greseli la adapostul avantajului de pe tabela (40-0). Rusoaica forteaza un retur, greseste, scorul este acum 5-3.

2:5 Simona se lupta, se agata de fiecare minge, insa nu poate sa castige puncte atata timp cat se afla mult in afara liniei de fund...30-15 pentru Maria. Dreapta inside-in o tine "in viata" pe Halep, se face 30-30. Minge de break pentru Simona, dupa o dubla greseala a Mariei. Vine pana la urma si break-ul, rusoaica conduce acum cu 5-2

Reactie incredibila a publicului: din tribune se aude puternic: "Simona, Simona!"

1:5 Sharapova simte "miros de sange": intra si mai mult in teren, iar agresivitate ei este la cote inalte (15-40). Rusoaica a jucat dupa gandirea: totul sau nimic. Voleul drive face punctul, tabela arata acum 5-1...Putine lucruri de facut pentru Simona Halep

1-4 Atunci cand este putin deplasata, Maria greseste, trimitand uneori mult in afara terenului (15-15). Sharapova face o dubla greseala (15-30), insa are puterea sa revina si sa egaleaze inca o data (30-30). Halep nu profita de servciul doi si returneaza in fileu cu reverul (40-30). Inca un schimb epuizant si spectaculos este castigat de Sharapova. De ce ea castiga mereu aceste puncte importante? Poate pentru ca pe durata schimbului are variatie in joc, rusoaica stapanind aproape toate loviturile. In schimbul de mai devreme, s-ar fi impus folosirea unui slice care sa ii rupa putin ritmul Mariei...Este exact ceea ce a facut Sharapova, atunci cand Simona era in ofensiva...Din păcate, în acest meci, până acum, Simona a greșit în toate momentele importante!

1-3 Desi este inalta, Maria pare destul de mobila in aceste momente, ajutata si fiind si de faptul ca Simona nu plaseaza destul de bine mingile. Este un joc pe centru care ii convine rusoaicei (30-30, dupa ce Halep a avut 30-0). Reverul ii joaca inca o data feste Simonei: mingea se duce mult afara - minge de break pentru Sharapova. Reverul ii joaca inca o data feste Simonei: mingea se duce mult afara - minge de break pentru Sharapova. Simona o salveaza din apropierea fileului, iar apoi castiga game-ul. Ar putea fi punctul de plecare pentru o revenire senzationala in meci!

"Ii dai prea multe sanse sa joace bine, hai sa schimbam ceva! Backhand-ul trebuie sa fie mai agresiv, il dai prea moale. Daca ramai in spate, da drumul bratului, loveste sanatos. Incearca sa stai mai aproape de linia de fund" - Darren Cahill, pe teren, dupa ce a fost chemat de Simona Halep

0-3 Simona pare sa aiba alta atitudine pe serviciul Mariei: incearca si o scurta, iar apoi castiga un duel de la fileu (0-30). Sharapova are insa primul serviciu la ea, se face 15-30. Agresivitatea Mariei atinge apogeul: trimite violent cu al doilea serviciu, iar apoi inchide punctul cu un rever in cross (30-30). Serviciul inca o data este de partea rusoaicei: 40-30.  Egalitate, dupa un backhand agresiv, in cross, al Simonei. Echilibrul se rupe atunci cand Halep trimite putin mai scurt: Maria iese imediat la atac si castiga punctele. Sharapova castiga si acest game, se face 3-0.

Jocul este unul in care fiecare detaliu conteaza, iar pana acum Maria a fost cea cu nervii putin mai tari.

0-2 Sharapova iuteste ritmul cu fiecare ocazie, iar Simona pare usor in spatele ei in aceste momente (0-15). Exista si un aspect pozitiv: primul serviciu da semne de viata (30-15). Simona se apara incredibil, dar trimite in fileu o minge mai inalta trimisa cu forehand-ul. Mingea de break pentru rusoaica, dupa ce Maria a "simtit" perfect un contre-pied. Inca o minge de break, venita tot datorita agresivitatii...Intr-un moment important, Sharapova greseste cu reverul, egalitate inca o data. Game dificil pentru jucatoarea noastra...unul interminabil...Rusoaica devine clar favorita pe al doilea serviciu al Simonei, inca o egalitate, dupa ce Halep a avut minge de game. După 21 de minute s-au jucat doar două ghemuri. Presiunea isi spune cuvantul, iar Halep cedeaza inca o data: break facut de Sharapova.

 0:1 Setul doi a inceput cu Maria la serviciu, iar primul retur al Simonei s-a oprit in fileu (15-0). Din pacate, Sharapova este cea care impune ritmul, Halep nu pune suficienta presiune pe loviturile adversarei. Ar fi o mare greseala sa faca un pas inapoi acum. Se face 40-0 dupa un forehand scapat in afara terenului de Simona.

Simona Halep a cerut pauza de vestiar, dupa ce a pierdut primul set

4:6 Simona face prima dubla greseala (15-15), urmeaza din pacate si a doua, se face 30-15 pentru Maria...Doua mingi de set pentru Sharapova, dupa un retur scurt al Simonei...Presiune se poate citi pe chipul Simonei. Jucatoarea noastra salveaza prima minge de set, gratie forehand-ului in lung de linie. O salveaza si pe a doua, Maria a fost tradata de backhand (40-40). Un schimb de o inclestare iesita din comun ii revine Sharapovei...Se joaca incredibil in aceste momente - a treia minge de set pentru rusoaica. O dreapta lovita peste umar ii aduce primul set Mariei: 6-4.

"Loveste cu mai multa incredere cu backhand-ul, nu e cazul sa fii prudenta. Joci bine, faci un tenis bun" - Darren Cahill, in momentul in care a venit langa Simona Halep.

4:5 Maria incearca un contre-pierd, mingea se opreste insa in fileu (0-15). Vesti bune: urmeaza inca o dubla greseala (0-30). Din pacate, Simona forteaza cand nu trebuie: punct castigat de Sharapova (15-30). Cel mai frumos punct al meciului este castigat de Maria cu o scurta de efect: efortul celor doua jucatoare a fost unul parca ireal...Sharapova o scoate mult in afara terenului pe Simona cu reverul in cross, acum are minge de game, dupa ce a fost condusa cu 30-0...Halep ramane tare pe picioare, iar Maria trimite in afara terenului. Urmeaza insa inca o minge de game pentru Sharapova: dreapta inside-in a fost una perfecta.

4-4 Simona serveste cu mingi noi. Maria are in dreapta inversa principala arma, iar Halep returneaza cu slice-ul de rever in afara terenului (0-15). Maria greseste o dreapta in lung de linie (15-15), insa backhand-ul jucatoarei noastre forteaza dintr-o pozitie foarte grea (15-30). Serviciu puternic, apoi minge lovita din urcare cu reverul: punct superb pentru Halep (30-30). Simona ramane concentrata, nu ii tremura mana in momentele importante, iar game-ul ii revine.

3-4 Inceput perfect pentru Simona: dubla greseala a Mariei. Dupa inca un cross scurt al Simonei, Sharapova gaseste solutia perfecta: castiga un schimb care a ridicat publicul in picioare (15-15). Venita la o scurta "pusa" de banda fileului, Simona a facut mai multe schimburi minunate cu Maria, insa pana la urma a castigat rusoaica (30-15). Inca o data banda fileului tine cu Sharapova (40-15). Maria accelereaza cu reverul, mingea gaseste doar fileul (40-30). Simona returneaza cu forehand-ul scurt, langa fileu, se face 40-40. Intrata in teren, Sharapova "produce" o scurta perfecta - minge de game. Maria mai face o dubla, serviciul doi fiind la cativa milimetri de linie...A fost a patra dubla greseala. Ce putea sa urmeze? Un as al rusoaicei. Din tribune se aude: "Hai, Simonica!" Halep a incercat sa schimbe directia, iar mingea s-a oprit in fileu. Game pentru Masha: 4-3 pentru ea. Senzatia dupa acest game a fost aceea ca Simona s-a complicat cand nu trebuia, a incercat lovituri perfecte, iar rusoaica a profitat de acest lucru.

3:3 Simona serveste bine, iar Maria returneza in afara terenului (15-0). Urmeaza un retur de "lovitura zilei" pentru Simona: un forehand in cross scurt, la care Sharapova nu a avut raspuns (30-0). Se face 40-0, dupa ce Maria rateaza incredibil un voleu de langa fileu. Halep returneaza mai scurt, iar Maria atata asteapta: backhand pe linie. Se face 3-3, dupa ce Sharapova nu poate returna in teren un servicu cu mult kick al Simonei.

2-3 Simona trimite mult prea puternic un backhand in cross, 15-0 pentru Sharapova. Rusoaica sta prea mult inainte sa servesca, dar pe undeva se face dreptate: dubla greseala (15-15). Simona a început să danseze pe teren, e peste tot. Cu mult calm, Simona nu trimite de doua ori in acelasi loc, iar jucatoarea noastra castiga superb punctul (15-30). Maria revine cu un serviciu perfect (30-30). Forehand-ul in lung de linie este devastator: Sharapova are minge de game (40-30). Simona a trimis mai mult pe centru, iar in aceste conditii, Maria este mult mai agresiva. Rusoaica s-a asezat perfect la un rever in cross, iar Halep nu a mai putut returna. Masha conduce acum cu 3-2.

 2:2 Maria profita inca o data de al doilea serviciu al Simonei, castigand un punct cu dreapta in cross (0-15). Rusoiaca se grabeste insa la urmatorul schimb si face un mic cadou (15-15). Vine si primul as al Simonei (30-15) - Maria a cerut reluare, mingea este insa una pe linie. Simona o plimba dintr-o parte in alta pe adversara, iar rusoaica arata ce stim cu totii: loveste slab din alergare (40-15). Halep isi face serviciul si egaleaza la doi.

1:2 0-15, dupa ce Maria face dubla greseala. Urmeaza insa un as - rusoaica, o jucatoare a contrastelor...Simona ajunge la o scurta si plaseaza minge pe reverul Mariei - sportiva noastra conduce cu 30-15. Imediat, Halep gaseste un unghi minunat cu dreapta inversa: 15-40. Simona are raspuns pentru un serviciu puternic, plaseaza mingea in cross si apare rebreak-ul.

0:2 Dupa ce Simona a trimis cu al doilea serviciu, Maria a venit la fileu, iar Halep a ratat lobul. Se vad clar intentiile rusoaicei: sa fie foarte agresiva. Din pacate, primul serviciu nu o ajuta deloc pe Simona, iar Maria isi poate face jocul in voie (15-30). Simona iese perfect din defensiva cu un rever violent, iar apoi castiga punctul. Poate fi momentul care sa ii dea incredere (30-30). Daca nu este plimbata pe teren, Maria este foarte periculoasa: castiga un punct cu un forehand in cross de manual. Halep scapa mult in afara un forehand, apare prima minge de break a acestui meci. Simona se precipita si face inca un cadou: break Maria, rusoaica conduce acum cu 2-0.

0:1 Partida a inceput cu Maria la serviciu, iar primul schimb a fost castigat de rusoaica (Simona a trimis cu backhand-ul in afara terenului). S-a facut 30-0, dupa o dreapta gresita a Simonei. Dupa un schimb mai lung, Maria rateaza o scurta. Se simte incordarea, ambele jucatoare par foarte agitate...Sharapova gaseste o dreapta inversa buna, iar Simona returneaza in fileu.  Rusoaica castiga primul game dupa ce a trimis imparabil cu un forehand in lung de linie. Pana acum, Simona pare mult prea incordata...

Halep are multi sustinatori in tribune, lucru cu care de altfel ne-am obisnuit de ceva timp.

Simona a castigat tragerea la sorti si a ales sa primeasca.

Cele doua jucatoare au intrat in sala unde se desfasoara Turneul Campioanelor.

Speram sa asistam impreuna la prima victorie a Simonei in fata Mariei - ar fi momentul potrivit.

Dupa ce si-a trecut in palmares victorii la toate numele importante din tenisul mondial (inclusiv Serena Williams), pentru Simona Halep a venit momentul sa o invinga pe Maria Sharapova, sportiva care are un ascendent moral important asupra Simonei. Meciul asteptat de toata lumea va avea loc de la ora 13:30, urmand sa fie in direct pe Digisport si Dolcesport si LiveText pe Comisarul.ro.

Pana in acest moment, Simona si Maria s-au duelat de cinci ori, iar de fiecare data s-a impus rusoaica.

2014, Cincinnati, sferturi: Maria Sharapova - Simona Halep 3-6 6-4 6-4

2014, Roland Garros, finala: Maria Sharapova - Simona Halep 6-4, 6-7, 6-4

2014, Madrid, finala: Maria Sharapova - Simona Halep 1-6, 6-2, 6-3

2012, Beijing, primul tur: Maria Sharapova - Simona Halep 7-5, 7-5

2012, Indian Wells, turul trei: Maria Sharapova - Simona Halep 6-3, 6-4.

"Este destul de lenta (n.r. Maria Sharapova), e nevoie sa lovesti de cateva ori in plus. Mi se pare ca Simona are combinatia potrivita, pentru mine ea este favorita" - Martina Navratilova.

Clasament Grupa Rosie:

1 Simona Halep 2-0 (12-3)/ seturi/ game-uri
2 Maria Sharapova 2:1 (16-13)
3 Flavia Pennetta 2:2 (16-22)
4 Agnieszka Radwanska 1-4 (23-29).


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...