TVR, în discuţii cu Look TV pentru a difuza, din retur, un meci din Liga I

TVR, în discuţii cu Look TV pentru a difuza, din retur, un meci din Liga I

Televiziunea Română poartă discuţii cu reprezentanţii Look TV, care difuzează Liga I, pentru a transmite, din retur, măcar un meci din campionatul naţional de fotbal, a declarat Cristian Zgabercea, producătorul general al TVR, marţi, în şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

Răspunzând unei întrebări adresate de membrii CNA, Cristian Zgabercea a spus că "sunt nişte discuţii" în privinţa Campionatului naţional de fotbal.

"Pentru campionatul naţional de fotbal suntem în discuţii cu cei de la Look TV. Am încercat să facem un barter, să le oferim servicii (de difuzare, n.r.), pentru că ei au nevoie de servicii şi să ne permită să difuzăm măcar un meci. Din păcate operatorul pay TV (UPC, n.r.) cu care lucrează a refuzat (...) Cei de la Look TV sunt deschişi la discuţii şi sperăm ca măcar din retur (din primăvară, n.r.) să oferim publicului un meci. Dar vom oferi publicului rezumate de la toate partidele", a spus Cristian Zgabercea.

El a mai spus că, în prezent, TVR "a reuşit să ia tot ce înseamnă meciuri de calificare ale echipei României" şi încercă să ia şi drepturile de difuzare ale Cupei Mondiale de Rugby şi alte competiţii la care "este drapelul României prezent pe unul dintre catarge".

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, pe 4 martie, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal va încasa anual de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon în cei cinci ani.

Televiziunile generaliste Look TV şi Transilvania Live (care ulterior s-a transformat în Look Plus, n.r.) au anunţat, pe 2 aprilie, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că au încheiat un memorandum de înţelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea în direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I şi Cupa Ligii.

Până în prezent, compania UPC şi platforma sa de satelit, Focus Sat, dar şi compania Romtelecom şi reţeaua iNES IPTV (care transmite televiziuni prin internet) au anunţat că au semnat acorduri de distribuţie cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia celor două televiziuni Look TV şi Look Plus.

Totodată, Look TV şi Look Plus au anunţat, într-un comunicat remis MEDIAFAX pe 14 iulie, că au încheiat "un număr semnificativ de contracte de retransmisie cu distribuitori de servicii de programe audiovizuale".

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria