Volei masculin: Tomis Constanța, la primul eșec din stagiunea 2014-2015

Volei masculin: Tomis Constanța, la primul eșec din stagiunea 2014-2015

CVM Tomis Constanța a fost învinsă pe teren propriu de echipa italiană Copra Volley Piacenza, cu scorul de 3-2 (25-18, 21-25, 25-23, 26-28, 18-16), marți seara, în ultimul său meci din cadrul Grupei A a Ligii Campionilor la volei masculin.

Tomis, care era deja calificată în faza Top 12 a competiției de pe primul loc din grupă, o premieră pentru o formație românească în actualul format al Champions League, a încheiat o serie istorică de victorii consecutive — 19 din cele 20 de partide disputate de la debutul sezonului 2014-2015: 13 în Divizia A1, cinci din șase în Grupa A a Ligii Campionilor și una în Cupa României. Precedentul eșec al constănțenilor data din 2 aprilie 2014, 1-3 cu Dinamo.

În total, luând în calcul și finalul sezonului trecut, Tomis a avut o serie de 23 de victorii consecutive, cu două în plus față de cea a rușilor de la Zenit Kazan.

Tomis nu a reușit să se mobilizeze pentru acest meci, care avea miză doar pentru formația italiană și a rezultat un meci echilibrat, cu multe răsturnări de scor, dar și multe erori tehnice. Campioana României a salvat o minge de meci în setul al treilea, la scorul de 26-25 pentru oaspeți, iar în decisiv a irosit trei mingi de meci, înainte de a ceda în fața italienilor cu 16-18, după un meci care a durat două ore și 18 minute.

Cubanezul Raydel Poey Romero, cel care a reușit punctele decisive pentru Piacenza, a fost cel mai bun om al meciului, cu 25 de puncte realizate. O evoluție bună pentru oaspeți a avut și bulgarul Hristo Zlatanov, cu 18 puncte.

De la Tomis s-a remarcat tripleta Stanislav Petkov (19 p) — Bojan Janic (18) — Vențislav Simeonov (15).

Înaintea partidei dintre Knack Roeselare (Belgia) — #Dragons Lugano (Elveția), programată marți seara, de la 21,30, pe primul loc al clasamentul s-a situat Tomis Constanța, cu 14 puncte, urmată de Copra Volley Piacenza, 12 p, ambele calificate în Top 12, Knack Roeselare, 6 p, #Dragons Lugano, 1 p.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum și-a pierdut Mihaela Rădulescu virginitatea

2 Andrei Caramitru pune tunurile pe OMV: „Există suspiciuni de sabotare a economiei României și de furt generalizat”

3 Nouriel Roubini / „Se profilează mama tuturor crizelor economice”

4 Generalul din fruntea Armatei Poloniei: „Ne-am luat valizele cu bani și mergem, la dracu în praznic, în jurul lumii și încercăm să cumpărăm”

5 VIDEO Voi vedeți ce-au scos turcii din „cutia cu maimuțe”?