World Rugby recunoaște greșeala de arbitraj din finalul meciului Australia - Scoția, de la Cupa Mondială 2015

World Rugby, instanța mondială a sportului cu balonul oval, a recunoscut, luni, că arbitrul sud-african Craig Joubert a greșit când a acordat lovitura de pedeapsă care a permis Australiei să se impună în fața Scoției cu scorul de 35-34, duminică, pe Twickenham, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2015.

''Decizia potrivită era acordarea unui grămezi cu introducere a balonului din partea Australiei'', a subliniat World Rugby în acest caz excepționale, având la bază decizia Comisiei de arbitraj.

Solicitată de AFP, partea scoțiană a refuzat să facă orice comentariu.

Joubert, considerând că o pasă înainte a unui scoțian a fost preluată din poziție de ofsaid de un coechipier, a dictat lovitură de pedeapsă pentru Australia, transformată de Bernard Foley, în minutul 78 al meciului.

Potrivit imaginilor vizionate de Comisia de arbitraj, un australian a atins balonul înainte ca acesta să fie prins de scoțian, care a fost penalizat ulterior.

World Rugby a amintit că apelarea la arbitrajul video (TMO) este rezervată doar la validarea eseurilor și la depistarea brutalităților.

Potrivit World Rugby, este primul incident serios de arbitraj în cele 44 de meciuri jucate la Cupa Mondială din Anglia și Țara Galilor.

Arbitrul Joubert a părăsit imediat terenul după fluierul final, fără a mai strânge mâinile jucătorilor, cum este obișnuința. ''Poate avea nevoie să meargă repede la toaletă, cine știe?'', a spus Brett Gosper, directorul general la World Rugby, luni, la BBC radio.

''Când simți ostilitatea a 82.000 de oameni, pentru orice motiv ar fi, cine știe cum îți poate afecta comportamentul'', a mai spus Brett Gosper.

Craig Joubert a condus finala Cupei Mondiale din 2011, câștigată de Noua Zeelandă cu 8-7 în fața Franței, iar arbitrajul său a fost contestat de membrii echipei Franței, care i-au reproșat faptul că nu ar fi acordat mai multe penalități în favoarea lor în ultimele 20 de minute ale meciului, precizează AFP.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Vlad Constantinescu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Nouriel Roubini / Urmează un deceniu de criză economică. Recesiunea va fi fără precedent

2 VIDEO Rareș Bogdan, atac la piloșii vârâți de PNL în diverse sinecuri: M-am săturat să răspund pentru imbecili…

3 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

4 Ți se face scârbă! / Consilierul lui Orban, acuzat că distruge o instituție cu proiecte de sute de milioane de d…

5 „Strânge uşor, ca şarpele Kaa, hipnotizează, apoi atacă decisiv şi fără milă” / Lider PSD, despre Gabriela Firea

recomandări

Te ia DNA: Toma Vărgatu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tesla lansează primul SUV - Model X