.... a DEMISIONAT!/A schimbat STRUŢII cu DROPIILE!

.... a DEMISIONAT!/A schimbat STRUŢII cu DROPIILE!

.... de Greblă a demisionat în sfârşit. Toni Greblă a demisionat din funcția de judecător al Curții Constituționale a României, se arată într-un comunicat al CCR.

UPDATE 15.15: Toni Grebla afirma ca nu a facut nimeni presiuni "directe" asupra sa pentru a demisiona. "V-am anuntat de mult ca voi lua o decizie, care din nefericire nu este foarte usoara. Decizia mea este una personala, colegii mei doar au luat act de ea, nu mi-a solicitat nimeni sa fac asta (...) Nu, nu a facut nimeni o presiune directa pentru a demisiona", le-a declarat Grebla jurnalistilor.

"Am decis ca este mai bine, pentru nu a fragiliza si mai mult activitatea ulterioara a CCR, sa imi incetez mandatul la instanta constitutionala. Am facut acest lucru pentru ca sunt un om responsabil, pentru ca inteleg ce dificultati ar fi aparut daca nu faceam acest lucru", a mai spus el.

"Tin sa va spun cu toata responsabilitatea ca eu nu am devalizat banul public (...) nu sunt acuzat de prejudicii insemnate", a sustinut Grebla. Mai mult, în discursul său penibil, acest .... a spus că procurorii îl acuză pe nedrept că a vrut să implementeze în România un vast program de renaştere a DROPIEI.

 Comunicatul de presă al CCR:

Astăzi, 4 februarie 2015, domnul Toni GREBLĂ s-a prezentat la sediul Curţii Constituţionale şi a comunicat Plenului decizia de a demisiona din funcţia de judecător al Curţii Constituţionale.

Plenul Curţii Constituţionale a luat act de decizia sa, iar Preşedintele Curţii Constituţionale a constatat, în temeiul art.67 alin.(1) lit.a) şi alin.(2) din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, încetarea mandatului de judecător al Curţii Constituţionale al domnului Toni GREBLĂ.

Curtea constată că actul demisiei a survenit pe fondul presiunilor exercitate asupra instanţei constituţionale în legătură cu exercitarea atribuţiilor sale prevăzute de Legea fundamentală.

În acest context, Curtea Constituţională subliniază necesitatea respectării prezumţiei de nevinovăţie, a respectării tuturor drepturilor şi garanţiilor procesuale în activitatea de urmărire penală, precum şi a respectării dreptului la imagine a persoanei, ca expresie a principiilor consacrate la art.1 alin.(3) şi art.23 alin.(11) din Constituţie.

Seful DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut marti sesizarea Biroului permanent al Senatului pentru incuviintarea arestarii preventive in cazul judecatorului CCR Toni Grebla, urmarit penal pentru mai multe fapte, si trimiterea acestuia in judecata.

Procurorii au extins urmarirea penala fata de Toni Grebla si sub aspectul savarsirii infractiunilor de favorizarea faptuitorului si folosirea in orice mod direct sau indirect de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii daca este folosita in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

El era acuzat de trafic de influenta, efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia in scopul obtinerii pentru sine si pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, constituirea unui grup infractional organizat (in forma constituirii si in vederea pregatirii infractiunii de folosire, la autoritatea vamala, a documentelor vamale de transport sau comerciale


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”