Confruntarea dintre Iulian Bădescu și Daniel Capră s-a încheiat

Confruntarea dintre Iulian Bădescu și Daniel Capră s-a încheiat

Confruntarea dintre fostul primar al municipiului Ploiești Iulian Bădescu și denunțătorul Daniel Capră, finanțator al FC Petrolul, care a avut loc vineri la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Ploiești, s-a încheiat, cei doi părăsind sediul instituției.

La ieșire, Iulian Bădescu a spus că această confruntare a fost "așa cum trebuie să fie" pentru aflarea adevărului, în timp ce Daniel Capră l-a acuzat pe fostul primar că "distruge tot ce atinge".

"Atât știe domnul primar, decât să distrugă. Ce atinge distruge", a declarat Daniel Capră, înainte de a fi urcat în duba cu care va fi transportat în arest preventiv.

Întrebat dacă se mai gândește la situația echipei de fotbal pe care o finanțează, FC Petrolul Ploiești, Daniel Capră a răspuns afirmativ.

De asemenea, întrebat dacă a fost confruntat cu fostul finanțator al FC Petrolul, Florian Walter, sau dacă a discutat cu acesta, Daniel Capră a spus că "urmează".

Din sediul DNA Ploiești a ieșit și fostul finanțator al FC Petrolul, Florian Walter, el afirmând la sosirea sa că a fost chemat de procurori în calitate de martor. La ieșire, însă, Walter a refuzat să dea declarații ziariștilor prezenți.

Daniel Capră, trimis în judecată de DIICOT în stare de arest preventiv pentru evaziune fiscală de peste 15 milioane euro, este denunțătorul în dosarul lui Bădescu, referitor la infracțiunea de luare de mită.

Bădescu a fost arestat preventiv, fiind urmărit penal într-un dosar instrumentat de DNA Ploiești, pentru infracțiunea de luare de mită și abuz în serviciu, în legătură cu finanțarea de la bugetul local a echipei de fotbal Petrolul.

În același dosar, mai sunt urmărite penal Oana Iacob, secretarul Primăriei Ploiești, și jurista Iulia Alexandru.

La câteva zile după ce a fost arestat, Bădescu a demisionat de la Primărie, dar și din toate funcțiile din PSD, renunțând inclusiv la calitatea de membru al acestui partid.

Florian Walter (fost Bușcă) a intrat în fotbal ca acționar la FC Dinamo, după care a devenit principal investitor la echipa de fotbal Universitatea Cluj, de unde a plecat în 2012 cu un întreg lot de jucători la Petrolul Ploiești. Walter s-a retras un an mai târziu de la Petrolul, revenind apoi în acționariatul echipei Universitatea Cluj, aflată în prezent în insolvență, ca și Petrolul Ploiești de altfel. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /