Dinu (Mișcarea Populară): Crăcea a fost exclus din partid

Dinu (Mișcarea Populară): Crăcea a fost exclus din partid

UPDATE 16.36 Președintele interimar al organizației municipale Giurgiu a Mișcării Populare (MP) Marius Crăcea a fost exclus din partid, a anunțat, sâmbătă, liderul filialei județene a MP, Ionel Dinu.

"Crăcea a fost exclus, dar vreau să menționez că încă mai are o șansă — să facă o contestație, conform statutului, către Comisia de etică și litigii, dar bineînțeles că de acum încolo depinde numai de dânsul și nu mai depinde de mine ca președinte al organizației Giurgiu", a spus Dinu, după Colegiul Național al MP.

În opinia sa, argumentele celor doi președinți de filiale care au solicitat excluderea au fost "puerile".

"Argumentele mi s-au părut puerile din partea celor doi președinți, pe de o parte președintele filialei Constanța, pe de alta președintele filialei Galați, lucru care pe mine mă determină să fiu puțin mai suspicios în momentul de față, fiindcă s-a creat un precedent la nivel de partid. Orice filială va fi mediatizată pe postul de televiziune, eu am obligația morală față de Crăcea, care mi-a fost coleg până astăzi, să vin și eu și să cer excluderea altor membri din alte filiale decât aceea pe care o conduc eu. (...) S-a imputat faptul că domnul președinte de la Galați nu a mai putut să iasă în oraș din cauza lui Crăcea, că a fost asaltat de atâta lume, încât nu mai putea să dea un răspuns", a afirmat Dinu.

El i-a mulțumit liderului MP, Traian Băsescu, referitor la acest caz. "Îi mulțumesc mult, pentru că a dus lucrurile de așa natură încât să îi mai dea o șansă, a votat împotriva excluderii lui Crăcea", a declarat Dinu.

În opinia sa, Marius Crăcea are mari șanse să câștige Primăria Giurgiu, dacă va candida ca independent sau din partea unui alt partid politic. "Crăcea, în momentul de față, pe acest val spontan de simpatie care s-a creat pentru dânsul, în condițiile în care va candida ca independent sau din partea unui alt partid politic, are mari șanse să câștige Primăria. Crăcea va bate candidatul Mișcării Populare la Giurgiu, dacă va candida ca independent, chiar și pe mine în momentul de față, care am fost vicepreședintele Consiliului Județean și mă bucur de o notorietate în județ, 70 și ceva la sută în municipiul Giurgiu, dar lucrurile stau de așa natură, s-au răsucit și s-au rostogolit în așa fel încât Crăcea are mari șanse să câștige Primăria la Giurgiu", a spus Dinu.

El a precizat că a fost validat pentru funcția de candidat la Primăria Giurgiu. "Eu am fost persoana validată pentru funcția de candidat la Primăria municipiului Giurgiu", a menționat Dinu.

Ionel Dinu a susținut că ar fi foarte greu să ajungă adversar cu Marius Crăcea. "Este foarte greu ca din doi colegi să devenim adversari, supărarea mea cea mai mare este faptul că alte organizații au luat decizia pentru un membru dintr-o altă organizație și îi sfătuiesc pe colegii mei din țară să își vadă de organizațiile dânșilor și să îi intereseze mai puțin de alte organizații", a adăugat el.

ORA 14.35 Dinu (Mișcarea Populară) declară că nu vrea să îl excludă din partid pe Crăcea

Președintele organizației județene a Mișcării Populare Giurgiu, Ionel Dinu, a declarat sâmbătă că nu vrea să îl excludă din partid pe Marius Crăcea.

"În momentul de față (Crăcea — n.r.) a fost suspendat din funcția de președinte interimar al organizației municipale Giurgiu a Mișcării Populare de către Consiliul județean. (...) Eu nu vreau să îl exclud din partid, evident că am să îi țin partea, sunt anumite voci care într-adevăr vor să îl excludă, eu unul îi voi lua apărarea chiar și în cadrul ședinței de astăzi", a spus Dinu, care participă la Colegiul Național al MP.

În opinia sa, Marius Crăcea are calități și este un om politic de viitor. "Nu a făcut nimic grav, este un băiat tânăr, un băiat cu calități, care încearcă să intervină în politică altfel decât au intervenit cei de până acum. Este un băiat curat, super inteligent, în afară de faptul că are o facultate terminată, Psihologia, are doctorat în Psihologie și trei masterate, este un om de viitor, un om care în momentul de față nu încearcă decât să își găsească o nouă cadență a destinului", a afirmat Dinu.

El a spus că îl susține în continuare pe Marius Crăcea pentru a rămâne în partid. "Îl voi supune unui sondaj de opinie la nivelul municipiului Giurgiu și cu certitudine, declar în fața dumneavoastră, că, dacă va sta bine în sondaje, va fi candidatul Mișcării Populare la Giurgiu", a afirmat Dinu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani