Ioan Niculae a fost audiat la DIICOT alături de fosta soţie si de iubită

Ioan Niculae a fost audiat la DIICOT alături de fosta soţie si de iubită

Noi acuzaţii pentru omul de afaceri Ioan Niculae în dosarul Romgaz. Pe langa înşelăciune, Ioan Niculae  este acuzat şi de spălare de bani, instigare la abuz în serviciu si sustragere de la sechestru.

Pentru prejudiciul de 130 de milioane de dolari constatat de procurori, DIICOT a dispus sechestru pe bunurile lui. Pentru a se sustrage, omul de afaceri a ‘’convins’’ mai multi functionari de la Oficiul de Cadastru sa nu comunice la DIICOT  toate bunurile imobile. Intre timp, unele dintre acestea au fost vandute apropiatilor (iubitei),  la preturi sub nivelul pietei.

Totodata,  in procesul de partaj cu fost nevasta,  aceasta a cerut o parte din avere. Se pare ca a luat aceasta decizie tot pentru a il scapa de sechestrul asigurator pus de procurori.

Joi, Ioan Niculae a fost  audiat la DIICOT alaturi de fosta sotie si de iubita. De asemenea, au fost chemati si functionari publici pentru a fi pusi sub invinuire. Si sotia si iubita sunt invinuite in dosar.

Potrivit procurorilor, Varujan Vosganian şi Adriean Videanu, în perioada în care au fost miniştri ai Economiei, au aprobat şi susţinut în Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae şi au folosit unitatea naţională de interes strategic SNGN Romgaz în interesul privat al SC Interagro SA, producând un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari.

Procurorii DIICOT susţin că SNGN Romgaz SA a livrat către Interagro gaze naturale din producţia proprie în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de lei, respectiv aproximativ 500 de milioane de dolari, din care 270 de milioane de lei, respectiv 92 de milioane de dolari, reprezintă “valoarea reducerilor comerciale acordate ilegal”.

Demersul miniştrilor Vosganian şi Videanu s-a realizat în condiţiile în care SC Interagro SA înregistra o datorie reprezentând aproximativ 70 la sută din bugetul anual al societăţii naţionale, au precizat procurorii.

Dosarul este desprins din cel în care, în decembrie 2011, procurorii au început urmărirea penală în cazul a 40 de persoane cu funcţii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei şi Agenţia Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, pentru complot şi subminarea economiei naţionale


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...