Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Managerul Maternității Ploiești a cerut încetarea contractului

Managerul Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Ploiești, medicul Călin Boeru, a solicitat încetarea contractului de management cu acordul ambelor părți, cererea fiind depusă la Consiliul Județean Prahova, în administrarea căruia se află spitalul.

"Domnul manager a depus la Consiliul Județean o solicitare de încetare a contractului de management cu acordul ambelor părți. Azi am intrat în posesia ei, a transmis-o prin fax de vineri sau sâmbătă", a declarat, pentru AGERPRES, administratorul public al județului, Fabioara Ionescu.

Potrivit sursei citate, Consiliul de Administrației al spitalului se va întruni marți pentru a lua în discuție solicitarea managerului, dar și concluziile raportului întocmit în urma controlului efectuat în acest caz.

Medicul Călin Boeru este manager al Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Ploiești din anul 2006. El avea un contract de management valabil până în anul 2017, acesta fiind reînnoit în cursul acestui an, în urma unui concurs.

Ministerul Sănătății și Departamentul pentru situații de urgență din cadrul MAI au demarat o anchetă după ce o femeie care fusese consultată la Maternitatea Ploiești a născut într-un taxi în drum spre București, copilul fiind declarat mort.

Femeia le-a spus ziariștilor că o asistentă din maternitatea de la Ploiești i-a chemat taxiul explicându-i-se de către angajații spitalului că pregătirea unei săli în care să nască ar dura mai mult decât drumul ei până la Maternitatea Polizu din București și primind asigurări că, deși avea membranele rupte, nu va naște mai devreme de trei ore.

Femeia a povestit că, în momentul în care a văzut că naște, șoferul taxiului a tras pe dreapta, a solicitat ambulanța, care a preluat nou născutul, l-a transportat la o maternitate din București, unde s-a constatat decesul lui.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, sâmbătă, că femeia putea să nască la Ploiești și să fie ulterior transportată cu ambulanța sau chiar cu elicopterul la București, subliniind că taxiul nu este în niciun caz o soluție.

Întrebat dacă există o semnătură a femeii care să ateste că i s-a recomandat internarea în condițiile în care aceasta avea membranele rupte, Boeru a spus că nu există o astfel de semnătură pe fișa de observație.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Această CARACATIȚĂ trăiește în toate orașele României!

2 De ce l-a sfidat Dăncilă pe Tăriceanu. Îl așteaptă un nou dosar? Amănunte INCENDIARE!

3 HOPA! ȘOC în PSD? Dăncilă a fost la Bruxelles în calitate de candidat la postul de comisar european? Amănunte …

4 RoMAFIA / Cum a câștigat băiatul lui Dragnea procesul împotriva CEC Bank, după ce RISE Project i-a publicat extr…

5 Dragnea / Nu am nicio legătură cu TelDrum...

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Caracatița asta evadează ca-n filme dintr-un borcan