30 septembrie - ultima zi de plată fără penalități a taxelor și impozitelor locale

30 septembrie - ultima zi de plată fără penalități a taxelor și impozitelor locale

Contribuabilii - persoane fizice și juridice - mai au la dispoziție mai puțin de două săptămâni pentru plata fără penalități a taxelor și impozitelor datorate bugetului local.

Potrivit legislației în vigoare, contribuabilii care nu-și achită obligațiile fiscale până la data de 30 septembrie vor suporta penalități de întârziere de 2% din cuantumul obligațiilor principale, calculate pentru fiecare lună sau fracțiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadență, precizează Primăria sectorului 1, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Până la jumătatea lunii septembrie, aproape 60% dintre contribuabilii persoane fizice din sectorul 1 și-au achitat integral taxele și impozitele datorate bugetului local. Suma încasată de Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale sector 1 de la cei 107.790 de contribuabili persoane fizice care și-au plătit obligațiile fiscale se ridică la 34.582.612 lei.

Pentru a reduce birocrația și a elimina cozile de la casierii, Primăria sectorului 1 a pus la dispoziția contribuabililor o gamă variată de modalități moderne de plată: cea electronică prin internet banking, plata cu cardul și cea online prin ghișeul.ro .

Plata cu cardul se poate face total sau parțial, la fel ca în cazul în care se plătește cu numerar și nu se percepe comision suplimentar la efectuarea tranzacției. Pe lângă taxe și impozite cetățenii își pot plăti și amenzile contravenționale doar pe baza datelor din procesul verbal.

Contribuabilii care doresc să plătească impozitul prin internet trebuie să aibă un cont de internet banking deschis la orice bancă din care să facă un virament bancar în lei din contul propriu în contul IBAN asociat tipului de impozit pe care îl are de achitat.

Pentru a putea plăti obligațiile fiscale prin www.ghiseul.ro contribuabililor — persoane fizice și persoane fizice autorizate — înregistrați în baza de date a primăriei le-au fost atribuite credențiale (user și parolă) cu care se vor putea autentifica în vederea efectuării plăților pe site-ul www.ghiseul.ro .

Bucureștenii din sectorul 1 care doresc să achite cu numerar pot face plata la una dintre casieriile instituției. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...