Actorul George Motoi a murit la vârsta de 79 de ani

Actorul George Motoi a murit la vârsta de 79 de ani

Actorul George Motoi a murit miercuri, la vârsta de 79 de ani, a anunţat familia acestuia pe pagina de Facebook a artistului.

"Tatăl meu şi-a trăit viaţa cu discreţie şi demnitate, preţuind fiecare clipă frumoasă şi învăţând din greşeli, cu bucurie şi fără regrete. La fel a ales să părăsească această lume, discret şi demn. M-a rugat să-i promit că voi păstra discreţia asupra bolii şi asupra trecerii lui în nefiinţă. Am de gând să-mi respect această promisiune şi vă rog şi pe voi să mă ajutaţi să fac acest lucru. Drum bun, tată, spre ceruri! Drum bun, George Motoi, spre ceruri!, Raluca", se arată în mesajul de pe pagina de Facebook a artistului.

Născut pe 22 ianuarie 1936, la Arman, în Bulgaria, George Motoi a avut o carieră bogată în teatru şi film.

În 1958 a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, iar apoi a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, instituţie ale cărei baze le-a pus alături de colegii săi de generaţie. După o perioadă petrecută la Teatrul din Bacău şi la Teatrul Naţional din Cluj, George Motoi devine unul dintre actorii importanţi din ţară.

 În film a avut o colaborare constantă cu regizoarea Malvina Urşianu, potrivit wikipedia.org.

Printre filmele în care a jucat se numără "Întoarcerea lui Magellan" (1974), "Trecătoarele iubiri" (1974), "Fraţii Jderi (1974), "Un august în flăcări" (1975), "Marele singuratic" (1977), "Buzduganul cu trei peceţi" (1975), "Trandafirul galben" (1982), "Masca de argint" (1985), "Colierul de turcoaze" (1986), "Chira Chiralina" (1992), "Terente - regele bălţilor" (1992).

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

3 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 Citiți și voi ce avere are interlopul care i-a despicat capul cu sabia polițistului de la trupele speciale