Adjunctul IJP Prahova, reținut pentru cercetare abuzivă, pus sub control judiciar (surse)

Adjunctul IJP Prahova, reținut pentru cercetare abuzivă, pus sub control judiciar (surse)

Adjunctul șefului Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova, Adrian Rădulescu, reținut de procurorii DNA Ploiești după mai multe ore de audieri, a fost pus sub control judiciar, au declarat marți, pentru AGERPRES, surse judiciare. Adrian Rădulescu a fost audiat luni de procurorii anticorupție, fiind ulterior reținut sub acuzația de cercetare abuzivă.

Inițial, DNA a anunțat, într-un comunicat de presă, că Rădulescu va fi prezentat Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă, alături de ceilalți doi inculpați reținuți în acest dosar, respectiv șeful DGA Prahova, Constantin Ispas, și ofițerul BCCO Ploiești, Emanuel Saghel.

Ulterior, procurorii DNA au dispus măsura controlului judiciar față de Rădulescu, astfel că acesta nu va mai fi prezentat instanței pentru emiterea unui mandat de arestare pe numele său.

Tribunalul Prahova va decide, marți seară, cu privire la propunerea DNA de arestare preventivă a lui Ispas și a lui Saghel.

Potrivit unui comunicat al DNA, șeful Serviciului Județean Anticorupție Prahova din cadrul Direcției Generale Anticorupție, Constantin Ispas, a fost reținut pentru luare de mită, trafic de influență (3 infracțiuni), spălare de bani, cercetare abuzivă, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, iar adjunctul IJP Prahova, Adrian Rădulescu, pentru două infracțiuni de cercetare abuzivă.

Ofițerul de poliție judiciară Emanuel Saghel — șef serviciu în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești a fost reținut pentru luare de mită, trafic de influență, șantaj și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

2 VIDEO Priviți cum au „evaporat” ucrainenii o armă rară a rușilor

3 Zguduitor articol...

4 Imagini cu patru francezi care pleacă dintr-un local din Cluj fără să plătească după ce consumaseră 6 ore

5 De citit...