Alba: Peste 1.000 de participanți la un marș al tăcerii în memoria victimelor de la Colectiv

Alba: Peste 1.000 de participanți la un marș al tăcerii în memoria victimelor de la Colectiv

Peste o mie de persoane, printre care și peste douăzeci de preoți ortodocși, au participat marți seara, la Alba Iulia, la un marș al tăcerii inițiat de Asociația Studenților Creștini Ortodocși (ASCOR) și Arhiepiscopia Ortodoxă, acțiunea fiind precedată de o rugăciune de pomenire a victimelor incendiului produs în clubul Colectiv, oficiată în Catedrala Reîntregirii.

'În această seară, Catedrala Reîntregirii devine catedrala iubirii, a durerii, dar și a luminii. Prin prezența dumneavoastră aici, construim o inimă mare în care se regăsește compasiunea, prețuirea, dar și credința că aceia care nu mai sunt devin fiii luminii dumnezeiești prin rugăciunile rostite aici în această seară', a spus, în cuvântul său, protopopul ortodox de Alba Iulia, Teofil Slevaș.

Preotul a afirmat că Biserica a fost și este alături de tinerii care au avut de suferit în regretatul eveniment din Clubul Colectiv, 'unii dintre ei pierzându-și viața, alții zbătându-se între viață și moarte, iar alții, atât de mulți, fiind profund afectați fizic și sufletește'. Protopopul de Alba Iulia a adăugat că Biserica Ortodoxă este solidară cu familiile victimelor.

'Acum, cuvintele se sting și se aprind luminile iubirii. Fiecare candelă purtată în marșul tăcerii din această seară să poarte pe brațele iubirii dumnezeiești câte un suflet al celor care de acum s-au înălțat la cer', și-a încheiat protopopul 'cuvântul de întărire sufletească' rostit în Catedrală.

Cele în jur de o mie de persoane care au asistat la rugăciunea de pomenire, aflate în incinta și în exteriorul lăcașului de cult, preoți, teologi, tineri, au participat apoi, cu candele aprinse în mâini, la un "marș al tăcerii" de la catedrală până la Monumentul Eroilor de pe Bulevardul Transilvaniei.

'Cu toții suntem mișcați de tristul eveniment și am realizat că a fi tânăr nu înseamnă a fi nemuritor, ci din contră, suntem mai expuși morții, mai ales că și nouă ne place să ne distrăm, să dansăm, să mergem în cluburi, precum acei tineri deveniți istorie, deveniți eroi. De ce eroi?! Pentru că ei, tinerii ce puteam fi chiar noi, au murit fiind victime ale societății și ale ignoranței, iar moartea lor a trezit în noi conștiința care ne spune că e nevoie de o schimbare în atitudine și comportament; pentru aceasta ei ne sunt eroi, indiferent de faptul că mergeau sau nu la biserică. Indiferent că ascultau sau nu muzică satanică, ei ne-au dat o lecție, iar noi promitem că ne-am asumat-o și nu le vom lăsa sacrificiul să fie zadarnic. Și este nevoie să afirmăm noi, studenții creștini ortodocși, că Biserica e alături de popor în orice ceas, indiferent de circumstanțe', a menționat, într-un comunicat de presă, Teofil Mihail Slevaș, vicepreședinte A.S.C.O.R. filiala Alba Iulia.

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Planeta sexuală Moldova / Agresoarea avea un cârnat pe care a încercat să-l introducă în vaginul femeii

2 „Iubiți români, iubiți străini, nu conta, amanți să fie…” / Femeia asta e nimfomană?

3 Mariana Moculescu s-a pozat aproape goală, într-o poziție sexuală! Cică e bonus pentru fani....

4  Vlăduța Lupău, știți, aia despre care a întrebat Florin Călinescu ce a întrebat...

5 „Nu va mai reveni pe teren”