Alba: Peste 1.000 de participanți la un marș al tăcerii în memoria victimelor de la Colectiv

Peste o mie de persoane, printre care și peste douăzeci de preoți ortodocși, au participat marți seara, la Alba Iulia, la un marș al tăcerii inițiat de Asociația Studenților Creștini Ortodocși (ASCOR) și Arhiepiscopia Ortodoxă, acțiunea fiind precedată de o rugăciune de pomenire a victimelor incendiului produs în clubul Colectiv, oficiată în Catedrala Reîntregirii.

'În această seară, Catedrala Reîntregirii devine catedrala iubirii, a durerii, dar și a luminii. Prin prezența dumneavoastră aici, construim o inimă mare în care se regăsește compasiunea, prețuirea, dar și credința că aceia care nu mai sunt devin fiii luminii dumnezeiești prin rugăciunile rostite aici în această seară', a spus, în cuvântul său, protopopul ortodox de Alba Iulia, Teofil Slevaș.

Preotul a afirmat că Biserica a fost și este alături de tinerii care au avut de suferit în regretatul eveniment din Clubul Colectiv, 'unii dintre ei pierzându-și viața, alții zbătându-se între viață și moarte, iar alții, atât de mulți, fiind profund afectați fizic și sufletește'. Protopopul de Alba Iulia a adăugat că Biserica Ortodoxă este solidară cu familiile victimelor.

'Acum, cuvintele se sting și se aprind luminile iubirii. Fiecare candelă purtată în marșul tăcerii din această seară să poarte pe brațele iubirii dumnezeiești câte un suflet al celor care de acum s-au înălțat la cer', și-a încheiat protopopul 'cuvântul de întărire sufletească' rostit în Catedrală.

Cele în jur de o mie de persoane care au asistat la rugăciunea de pomenire, aflate în incinta și în exteriorul lăcașului de cult, preoți, teologi, tineri, au participat apoi, cu candele aprinse în mâini, la un "marș al tăcerii" de la catedrală până la Monumentul Eroilor de pe Bulevardul Transilvaniei.

'Cu toții suntem mișcați de tristul eveniment și am realizat că a fi tânăr nu înseamnă a fi nemuritor, ci din contră, suntem mai expuși morții, mai ales că și nouă ne place să ne distrăm, să dansăm, să mergem în cluburi, precum acei tineri deveniți istorie, deveniți eroi. De ce eroi?! Pentru că ei, tinerii ce puteam fi chiar noi, au murit fiind victime ale societății și ale ignoranței, iar moartea lor a trezit în noi conștiința care ne spune că e nevoie de o schimbare în atitudine și comportament; pentru aceasta ei ne sunt eroi, indiferent de faptul că mergeau sau nu la biserică. Indiferent că ascultau sau nu muzică satanică, ei ne-au dat o lecție, iar noi promitem că ne-am asumat-o și nu le vom lăsa sacrificiul să fie zadarnic. Și este nevoie să afirmăm noi, studenții creștini ortodocși, că Biserica e alături de popor în orice ceas, indiferent de circumstanțe', a menționat, într-un comunicat de presă, Teofil Mihail Slevaș, vicepreședinte A.S.C.O.R. filiala Alba Iulia.

AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

4 Femeia cu sârmă și-a șters postarea! Comentariile au rămas: „Mahalagioaică ordinară” „Mănânci căcat!”

5 CTP a analizat prestația președintelui la conferința de presă: „A dat o impresie de umanitate. A răspuns în mu…

recomandări

Te ia DNA: Ionut Savoiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta