Ambasada Germaniei, despre imunitatea parlamentară: Observăm cu îngrijorare evenimentele actuale cu efecte directe asupra MCV

Ambasada Germaniei susține, vineri, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, că imunitatea parlamentară nu trebuie folosită abuziv în scopul protejării unor persoane individuale și observă "cu deosebită atenție și îngrijorare" evenimentele din această perioadă care "au efecte directe asupra evaluării procesului MCV". Potrivit sursei citate, care prezintă poziția reprezentanței diplomatice a Berlinului la București în legătură cu discuțiile asupra imunității parlamentarilor, instituțiile care susțin statul de drept în România trebuie să-și poată desfășura activitatea "fără limitări".

"Din perspectiva noastră, este decisiv ca activitatea instituțiilor care sprijină, protejează și dezvoltă în continuare statul de drept în România să se poată desfășura fără limitări.

Respectul față de independența justiției și față de principiul separării puterilor în stat impun abordarea imunității parlamentare de așa manieră, încât aceasta să nu fie uzitată în mod abuziv, în scopul protejării unor persoane individuale. În acest context, observăm cu deosebită atenție și îngrijorare evenimentele actuale care au efecte directe asupra evaluării procesului MCV", a se arată în comunicatul Ambasadei.

Pe de altă parte, Ambasada Germaniei la București anunță că sprijină "eforturile constante" ale autorităților române de urmărire penală în lupta împotriva corupției. Sursa citată apreciază că aceste eforturi sunt expresia obligațiilor asumate de România "în cadrul comunității de drept și de valori pe care o reprezintă UE și care se concretizează (...) în Mecanismul de Cooperare și Verificare". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Curtea de Apel și-a declinat competența și a trimis dosarul 10 august spre judecare Tribunalului Bucu…

2 Ani la rând au scos 9.500 de euro zilnic cash din bancă / Ajunseseră să dicteze ziarelor ce să scrie

3 Un imbecil

4 ULTIMA ORĂ Curtea de Apel a decis redeschiderea dosarului 10 august!

5 FOTO Larisa Iordache și iluzia optică