Ambasada SUA: Imunitatea parlamentară nu trebuie folosită abuziv pentru a evita tragerea la răspundere a unor persoane

Ambasada SUA: Imunitatea parlamentară nu trebuie folosită abuziv pentru a evita tragerea la răspundere a unor persoane

Ambasada Statelor Unite susține, în contextul respingerii de către Senat a cererii privind reținerea și arestarea preventivă a lui Dan Șova, că imunitatea parlamentară "nu trebuie folosită abuziv pentru a evita tragerea la răspundere a unor persoane.

"Așa cum am spus anterior, reducerea corupției este vitală pentru dezvoltarea și securitatea României. Nu comentăm cu privire la cazuri individuale, dar considerăm că un principiu de bază al democrației este faptul că toți oamenii sunt egali în fața legii. Imunitatea parlamentară nu trebuie folosită abuziv pentru a evita tragerea la răspundere a unor persoane. Trebuie să se permită anchetarea cazurilor de corupție și aplicarea legii", se arată în răspunsul Ambasadei, la solicitarea AGERPRES.

Senatorii au respins, miercuri, solicitarea privind reținerea și arestarea preventivă a social-democratului Dan Șova, acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu în dosarul privind fapte de corupție la companiile energetice Turceni și Rovinari.

Din totalul de 151 de voturi exprimate, 79 de voturi au fost în favoarea solicitării, iar 67 împotrivă. Cinci voturi au fost anulate.

Întrucât nu a fost întrunit votul majorității senatorilor, Senatul nu a încuviințat cererea de reținere și arestare preventivă în cazul lui Dan Șova. Votul a fost secret, cu bile.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...