Ancheta DNA vizează tranzacțiile dintre Interagro și Libarom Agri privind materiale de promovare (surse)

Ancheta DNA vizează tranzacțiile dintre Interagro și Libarom Agri privind materiale de promovare (surse)

Ancheta DNA în cazul omului de afaceri Ioan Niculae vizează cercetarea unor aspecte infracționale semnalate de ANAF referitoare la tranzacțiile comerciale dintre SC Interagro SA și SC Libarom Agri SRL privind materiale de promovare prin presa scrisă, machete publicitare, materiale promo, imprimare, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare. * Dorin Cocoș ar fi denunțat că Ioan Niculae i-ar fi cerut sprijinul pentru influențarea unor demnitari/funcționari (surse)

Potrivit surselor citate, cauza s-a constituit urmare a sesizării formulate de ANAF — Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, prin care semnala aspecte constatate în urma inspecției la firma Interagro vizând tranzacțiile comerciale derulate pe circuitul SC Interagro — Libarom Agri SRL și SC Interagro SA — SC Insomar Cercetări și Marketing Politic SRL, cercetări referitoare la infracțiunile de evaziune fiscală și spălare de bani.

Relaționarea dintre Interagro și Insomar a făcut deja obiectul unui dosar în care s-a pronunțat o hotărâre de condamnare.

Sursele au precizat că, referitor la societățile Interagro — Libarom Agri, în Raportul de Inspecție Fiscală nr. 64.144/17.12.2012, se arată că în perioada 2008 — 2009 între cele două firme s-au desfășurat mai multe tranzacții comerciale în baza contractului ce avea ca obiect ''realizarea, prelucrarea și implementarea de către prestator a unor materiale de promovare (prin presa scrisa, machete publicitare, materiale promo, imprimare) și plasarea acestora pe suporturi media''.

Aceleași surse au menționat că se prevedea că Interagro va achita cu titlul de onorariu 10 milioane euro.

În baza acestui contract, Libarom a emis către Interagro facturi în valoare totală de 43.131.000 RON, iar în perioada august 2008 — mai 2009 au fost întocmite mai multe procese verbale între cele două firme, prin care se atesta scriptic îndeplinirea obligațiilor asumate prin contract, au mai explicat sursele.

Conform surselor, Interagro nu justifică prin documente că serviciile au fost executate, lipsind dovezile privind executarea contractului, și ar fi înregistrat în evidența contabilă, prin nerespectarea reglementărilor, cheltuieli deductibile în suma totala de 36.245.000 RON emise de Libarom Agri SRL.

Procurorii DNA efectuează joi percheziții la reședința omului de afaceri Ioan Niculae, dar și la sediul SC Interagro, în acest caz fiind vorba de un prejudiciu de peste 2 milioane euro. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 Emilia Şercan / Dîncu este această lumină securistică care petrecea după-amiezile la vilele SRI cu Dragnea şi G…