ANCHETĂ internă la DIICOT

ANCHETĂ internă la DIICOT

Control intern la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Verificările vizează mai multe dosare economice aflate pe rol, printre care și cele în care sunt vizate Adriean Videanu, Ovidiu Tender și Varujan Vosganian.

La jumătatea lunii decembrie, Inspecţia judiciară a trimis către plenul Consiliului Superior al Magistraturii programul de controale pentru anul 2015 și s-a demarat un control. DIICOT va fi verificat la nivelul managementului.

Vor fi verificate şi analizate deciziile pe care le-a luat conducerea DIICOT, în special cele legate de Alina Bica. Mai mult decât atât, vor fi verificate şi dosarele care sunt în curs de soluţionare la nivelul DIICOT de mai bine de cinci ani. Toate aceste dosare vor fi verificate, iar cei de la CSM vor stabili de ce trenează cercetările, potrivit Evenimentului Zilei.
În ceea ce privește controalele Inspecţiei judiciar, ele vin în contextul în care au apărut informaţii legate de mai multe intervenţii făcute la nivelul conducerii DIICOT de persoane care au fost anchetate sau sunt în curs de anchetare.

Printre ele se află şi omul de afaceri Ovidiu Tender, care a cerut sprijin din partea celor de la DIICOT pentru a-şi face o apărare cât mai uşoară în dosarul pe care îl avea.

Între timp, el a fost condamnat la 11 ani şi patru luni de închisoare. Şi Ioan Niculae a cerut o intervenţie care ar fi trebuit să tergiverseze dosarul care este în acest moment în instrumentarea procurorilor DIICOT.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...