Angajați ai ROMATSA și ai Ministerului Transporturilor, audiați în dosarul accidentului aviatic din Apuseni

Angajați ai ROMATSA și ai Ministerului Transporturilor, audiați în dosarul accidentului aviatic din Apuseni

Nouă persoane de la Școala Superioară de Aviație Civilă, angajați ai ROMATSA și ai Ministerului Transporturilor au fost audiate de procurori în calitate de martori, în perioada 27 octombrie - 7 noiembrie, în cadrul anchetei privind accidentul aviatic din Munții Apuseni.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, procurorii Secției parchetelor militare au solicitat relații de la Ministerul Transporturilor și ROMATSA cu privire la îndatoririle de serviciu ale angajaților cu atribuții în derularea operațiunilor de căutare/salvare.

Parchetul transmite că, în raport de datele rezultate din aceste activități, va fi readaptat și planul de anchetă în vederea soluționării cu celeritate a cauzei.

Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten — Norman Islander (BN 2) cu șapte persoane la bord s-a prăbușit într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine.

În avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul și o echipă de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni și de la Spitalul Elias. Medicii erau transportați la Oradea, unde urmau să participe la o operație de prelevare de organe pentru transplant.

Pilotul Adrian Iovan și Aura Ion — o tânără, ofițer-student — și-au pierdut viața în urma accidentului aviatic.

Deocamdată, procurorii nu au pus sub acuzare vreo persoană, fiind începută urmărirea penală in rem pentru săvârșirea infracțiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Trei zodii care ar putea câștiga la Loto înainte de Paște. Ei s-ar putea bucura de Iepuraș mai devreme

2 VIDEO Victoraș Micula nu bea Frutti Fresh: Nu îmi plac. Vi le-am dat vouă, să fac bani, dar nu-s prost să le consum

3 VIDEO Priviți, la București, Umbrărescu a turnat deja asfalt pe singurul tronson de centură unde lucrează români

4 Scandal sexual în Austria după ce o pictoriță, proaspăt căsătorită, a chemat doi tineri în atelier

5 Scandalul sexual din armata Rusiei ia proporții