ANI: Doisprezece actuali sau foşti aleşi locali, între care doi primari, în incompatibilitate

ANI: Doisprezece actuali sau foşti aleşi locali, între care doi primari, în incompatibilitate

Doisprezece actuali sau foşti aleşi locali, între care doi primari şi doi viceprimari, s-au aflat în incompatibilitate ca urmare a exercitării simultane de funcţii, a constatat Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Într-un comunicat de presă transmis joi dimineaţă, ANI precizează că sunt în incompatibilitate ca urmare a exercitării simultane de funcţii şi calităţi un număr de 12 foşti sau actuali aleşi locali - doi primari, doi viceprimari, un consilier judeţean, un fost consilier judeţean, cinci consilieri locali şi un fost consilier local.

Astfel, ANI a constatat că viceprimarul din Piatra Neamţ Monica Elena Anton s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27.06.2012 - 26.04.2013, întrucât simultan cu funcţia de ales local a deţinut atât calitatea de avocat în cadrul Cabinetului Individual de Avocatură ”Monica Anton”, cât şi pe cea de practician în cadrul Cabinetului Individual de Insolvenţă ”Anton Elena Monica”.

ANI a constatat starea de incompatibilitate şi în cazul lui Gheorghe Vasiloiu, consilier judeţean în Consiliul Judeţean Neamţ întrucât în 28 august 2008 societatea comercială la care a fost administrator şi membru în consiliul de administraţie şi la care este asociat a încheiat cu Consiliul Judeţean Neamţ un contract de asociere pe o perioadă de cinci ani, prin care a fost alocată suma de 108.000 de lei pe lună până la data de 31 decembrie 2008 şi suma de 90.000 de lei pe lună începând cu 1 ianuarie 2009.

În stare de incompatibilitate s-a aflat, în intervalul 28.02.2011 - 20.06.2012, şi fostul consilier judeţean în CJ Botoşani Ioan Strujan întrucât în perioada exercitării mandatului de consilier judeţean societatea comercială la care a deţinut funcţia de administrator a încheiat contracte de prestări servicii cu Consiliul Judeţean Botoşani şi instituţii din subordinea acestuia.

Potrivit ANI, s-au aflat în incompatibilitate şi doi primari - Alin Bănică Stanciu, primarul comunei Izvoarele din judeţul Giurgiu, şi Ioan Vesa, primarul comunei Brazii din judeţul Arad -, precum şi Sorin Avram, viceprimarul comunei bistriţene Leşu, care au deţinut simultan şi funcţia de ales local şi pe cea de administrator al unei societăţi comerciale, respectiv titular al unei întreprinderi individuale.

În situaţii de incompatibilitate s-au aflat şi cinci consilieri locali - Gheorghe Săndulescu, consilier în comuna teleormăneană Stejaru, Ion Hornea, consilier în comuna Tîmna (Mehedinţi), Leon-Gabriel Georgescu, consilier în comuna Dobreşti (Argeş), Costel Măru, consilier în comuna Tănăsoaia (Vrancea), şi Petre Petricioaia, consilier la Roşiorii de Vede (Teleorman). În cazul a patru dintre aceştia, ANI a constatat că, simultan cu funcţia de consilier local, au fost şi angajaţi ai primăriei, iar consilierul din Roşiorii de Vede a deţinut şi funcţia de cenzor la societatea comercială al cărei acţionar este Consiliul Local.

Totodată, ANI s-a sesizat şi în cazul unui fost consilier local la Caranşebeş, Petru Albai, întrucât în perioada mandatului său societatea comercială la care a deţinut funcţia de administrator a încheiat un contract de prestări servicii cu Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, aflat în subordinea CL Caransebeş.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Comparați-i cu polițiștii noștri! Frate, filmele americane sunt pistol cu apă pe lângă ce fac băieții ăș…

2 Du-te, bă, în mă-ta! / Șerban Nicolae anunță că demisionează din PSD și se compară cu Hagi!

3 Stimaţi politicieni, vă spun eu de ce nu putem fabrica în ţară, „în plină pandemie”, medicamentele care ne tre…

4 Bocete în PSD din cauza listelor la alegeri. Şerban Nicolae, Liviu Pop şi Pleşoianu pleacă din partid trântind…

5 VIDEO PNL a aruncat în aer negocierile cu USR la Timiș. Liberalii s-au răzgândit cu 5 minute înainte de a ieși…