ANI va fi condusă de vicepreședintele Bogdan Stan

ANI va fi condusă de vicepreședintele Bogdan Stan

Conducerea Agenției Naționale de Integritate (ANI) va fi asigurată, până la alegerea unui nou președinte, de vicepreședintele instituției, Bogdan Stan.

Consiliul Național de Integritate (CNI) s-a întrunit joi în ședință publică și a luat act de demisia lui Horia Georgescu din calitatea de președinte al ANI, urmând ca aceasta să fie remisă Senatului României.

"Urmare a acestui fapt, Consiliul a luat în discuție și perfectarea pașilor procedurali în ceea ce privește declanșarea procedurii de organizare a concursului pentru alegerea unui nou președinte al Agenției Naționale de Integritate. De asemenea, Consiliul aduce la cunoștința opiniei publice faptul că, prin efectul legii, conducerea Agenției Naționale de Integritate este exercitată, până la alegerea unui nou președinte, de către domnul Bogdan Stan, în prezent, vicepreședinte al ANI", se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Consiliul Național de Integritate este un organism reprezentativ, cu activitate nepermanentă, format dintr-un număr de membri desemnați de către fiecare grup parlamentar din Senat, plus grupul minorităților naționale din Camera Deputaților, reprezentanți ai Ministerului Justiției, Ministerului Finanțelor Publice, Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, Asociației Municipiilor din România, Asociației Orașelor din România, Asociației Comunelor din România, ai societății civile cu activitate în domeniul drepturilor omului, juridic sau economico-financiar, precum și reprezentanți ai funcționarilor publici sau ai asociațiilor magistraților.

Horia Georgescu și-a dat demisia marți din funcția de președinte al ANI, după ce a fost reținut de DNA și ulterior arestat preventiv, el fiind acuzat de abuz în serviciu în dosarul ANRP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...