ANM: Cod Galben de vânt puternic în București și 14 județe, în următoarele ore

ANM: Cod Galben de vânt puternic în București și 14 județe, în următoarele ore

Administrația Națională de Meteorologie /ANM/ a emis, vineri, mai multe atenționări nowcasting Cod Galben de intensificări ale vântului pentru București și 14 județe, valabile în următoarele ore.

Conform meteorologilor, până la ora 12,00, în județul Ilfov, inclusiv în Municipiul București, în Teleorman, Giurgiu, Argeș, Dâmbovița și local în Prahova, Călărași, Ialomița, Buzău și Brăila, se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze la rafală ce vor atinge și depăși 55 km/h și izolat 70 km/h, precum și precipitații mixte.

De asemenea, până la 11,00, în județul Caras-Severin, îndeosebi în sudul județului și zona de munte, viteza vântului va atinge și va depăși la rafală 80 de kilometri/oră, spulberând zăpada, iar în restul zonei va atinge 60 km/h, cu transport de zăpada pe creste.

Potrivit ANM, până la ora 14,00, vântul puternic cu viteze la rafală de 50 km/h și izolat 65 km/h se va semnala, și pe arii extinse în județele Dolj și Olt (inclusiv municipiile Craiova, Calafat, Băilești, Bechet, Slatina și Caracal) și local în județul Vâlcea (inclusiv municipiul Drăgășani). În aceste zone vor cădea și precipitații.

Avertizările de fenomene periculoase imediate /nowcasting/ se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”