Aproape 16.000 elevi și studenți, toți solicitanții eligibili, vor primi 200 euro pentru achiziția unui calculator.  Cele mai multe cereri în Iași, Suceava și Vaslui  

Toți solicitanții de sprijin pentru achiziționarea unui calculator declarați eligibili în programul „EURO 200” vor primi în acest an cupoane valorice. Este vorba de aproape 16.000 de beneficiari (15.794), elevi și studenți în vârstă de până la 26 ani, care frecventează cursurile unităților de stat și particulare acreditate și care provin din familii cu venitul maxim pe membru de familie de 150 lei. Deși în ediții precedente ale acestui program suma totală repartizată susținerii beneficiarilor pentru achiziția unui calculator nu permitea ca toți solicitanții eligibili să figureze pe lista finală (au fost ani în care nivelul maxim al veniturilor/membru de familie s-a oprit la câteva zeci de lei), în acest an toți cei care s-au încadrat în condițiile enunțate vor primi 200 euro.

Lista beneficiarilor a fost publicată în această săptămână pe site-ul Ministerului Educației. Conform acesteia, cele mai multe cereri s-au depus în județul Iași – 1.332, al doilea județ după numărul de solicitări fiind Suceava – 1.011, iar pe locul III – Vaslui – 850. Peste 500 de cereri s-au depus și în județele: Olt – 819, Dolj – 810, Mureș – 733, Bacău – 653, Dâmbovița – 613, Vrancea – 600,  Teleorman – 576, Brașov – 532. La polul opus, cu mai puțin de 100 cereri, se situează județele Ilfov – 14 cereri, Caraș-Severin – 31, Arad – 46, Cluj – 50, Timiș – 62, București – 65, Tulcea – 77.

Bonurile valorice de 200 euro vor fi eliberate în perioada 24 iunie – 30 iulie, iar din 24 iunie și până la sfârșitul verii se poate achiziționa calculatorul, care trebuie să corespundă minim specificațiilor tehnice aprobate în program. Pentru calculatoare mai performante  beneficiarii vor acoperi diferența de preț.

Găsiți mai jos, atașat, lista integrală a beneficiarilor.

Galerie foto și documente

 • - Fișier .xls

 • Trimite pe WhatsApp

  Citește și:

  populare
  astăzi

  1 Informație / Între 2016 și 2019, Dragnea a primit cel puțin 10 milioane de euro, la sacoșă, de la un constructor

  2 Cîțu a dat-o cu cracii-n sus pe Firea! Moldoveanca, isterică, anunță „cutremur politic”!

  3 Document / Senator PSD, fost ministru în Guvernul Dăncilă, își bătea nevasta cu pumnii în burtă

  4 Mărturia terifiantă a fetei obligate să facă sex în trei cu primarul: „Nici nu vreau să îmi mai amintesc ce a …

  5 Monica Anisie își cere scuze după vizita din Ialomița: „Este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă l…

  recomandări

  Te ia DNA: Sorin Oprescu

  S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

  Da, pisica asta chiar există