Aproape 16.000 elevi și studenți, toți solicitanții eligibili, vor primi 200 euro pentru achiziția unui calculator.  Cele mai multe cereri în Iași, Suceava și Vaslui  

Aproape 16.000 elevi și studenți, toți solicitanții eligibili, vor primi 200 euro pentru achiziția unui calculator.  Cele mai multe cereri în Iași, Suceava și Vaslui  

Toți solicitanții de sprijin pentru achiziționarea unui calculator declarați eligibili în programul „EURO 200” vor primi în acest an cupoane valorice. Este vorba de aproape 16.000 de beneficiari (15.794), elevi și studenți în vârstă de până la 26 ani, care frecventează cursurile unităților de stat și particulare acreditate și care provin din familii cu venitul maxim pe membru de familie de 150 lei. Deși în ediții precedente ale acestui program suma totală repartizată susținerii beneficiarilor pentru achiziția unui calculator nu permitea ca toți solicitanții eligibili să figureze pe lista finală (au fost ani în care nivelul maxim al veniturilor/membru de familie s-a oprit la câteva zeci de lei), în acest an toți cei care s-au încadrat în condițiile enunțate vor primi 200 euro.

Lista beneficiarilor a fost publicată în această săptămână pe site-ul Ministerului Educației. Conform acesteia, cele mai multe cereri s-au depus în județul Iași – 1.332, al doilea județ după numărul de solicitări fiind Suceava – 1.011, iar pe locul III – Vaslui – 850. Peste 500 de cereri s-au depus și în județele: Olt – 819, Dolj – 810, Mureș – 733, Bacău – 653, Dâmbovița – 613, Vrancea – 600,  Teleorman – 576, Brașov – 532. La polul opus, cu mai puțin de 100 cereri, se situează județele Ilfov – 14 cereri, Caraș-Severin – 31, Arad – 46, Cluj – 50, Timiș – 62, București – 65, Tulcea – 77.

Bonurile valorice de 200 euro vor fi eliberate în perioada 24 iunie – 30 iulie, iar din 24 iunie și până la sfârșitul verii se poate achiziționa calculatorul, care trebuie să corespundă minim specificațiilor tehnice aprobate în program. Pentru calculatoare mai performante  beneficiarii vor acoperi diferența de preț.

Găsiți mai jos, atașat, lista integrală a beneficiarilor.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

2 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

3 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

4 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…

5 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente