Aproximativ 250 de arădeni au participat la protestul de joi seară

Aproximativ 250 de arădeni au participat la protestul de joi seară

Aproximativ 250 de arădeni de toate vârstele, în majoritate tineri și foarte tineri, au participat joi seară la protestul care a început la ora 19.00, pe platoul din fața Palatului administrativ al municipiului Arad, acțiunea dedicată victimelor tragediei de la clubul Colectiv fiind organizată pe rețelele de socializare.

* LIVE UPDATE Protestatarii din Piața Universității fac apel la unitate și solidaritate;unii cer ca președintele Iohannis să vină în stradă

Protestatarii au au început să scandeze diferite lozinci, cum ar fi: 'PNL, PSD, aceeași mizerie'; 'Ieșiți din casă, dacă vă pasă'; 'București, nu uita, Aradu-i de partea ta'; 'Corupția ucide'; 'Jos Parlamentul'; 'Ultima soluție, înc-o Revoluție'; 'Vrem spitale, nu vrem catedrale'; ș.a.m.d.

La scurt timp după începerea protestului, cei ieșiți în stradă la acțiunea de protest i-au cerut demisia parlamentarului arădean Mihăiță Calimente care, întrebat la un post TV dacă PNL va fi acceptat la Putere de către manifestanții ieșiți în stradă, a răspuns că 'Dacă strada nu ne vrea nici pe noi, atunci să-i voteze pe bulgari'.

De asemenea, protestatarii i-au cerut și Prea Fericitului Patriarh Daniel să se retragă din funcție, după declarațiile acestuia față de tragedia de la București.

După câteva zeci de minute în care protestul s-a desfășurat pe platoul din fața Palatului administrativ, protestatarii s-au încolonat și, escortați de jandarmi și polițiști, au pornit în marș pe bulevardul Revoluției, artera principală a Aradului, fluturând drapele tricolore, fluierând, suflând în vuvuzele și bătând în tobe. De asemenea, ei purtau diferite pancarte, pe care scria: 'Sataniștii, schimbă comuniștii'; 'Curățenie'; 'Arad vrem implicare!'; 'Corupția e cancerul societății'; 'Piedone și Viorel, luați-și pe Daniel'; 'Societatea civilă contează!; ș.a.m.d..

Protestatarii au făcut prima oprire în fața Teatului Clasic 'Ioan Slavici', unde au ținut un moment de reculegere în memoria celor 32 de victime din 'Colectiv'. Marșul a continuat apoi pe b-dul Revoluției, până în fața Catedralei Ortodoxe din Piața Podgoria, unde s-au oprit preț de câteva minute, scandând 'Vrem spitale, nu vrem catedrale'.

Protestul s-a încheiat la ora 22.00, fără a fi consemnate niciun fel de incidente.

Sebastian Bulumac, unul din organizatorii acțiunii de protest, a anunțat că se dorește organizarea unui nou protest vineri seara.

AGERPRES / (AS — autor: Ioan Weisl; editor: Marius Frățilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…