Aproximativ 95.000 de oameni au fost în pelerinaj la mormântul părintelui Arsenie Boca

Aproximativ 95.000 de oameni au fost în pelerinaj la mormântul părintelui Arsenie Boca

Aproximativ 95.000 de oameni au fost în pelerinaj la mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop, în cele trei zile ale minivacanței de 1 Mai, potrivit estimărilor oficiale ale Jandarmeriei Hunedoara. "Sfârșitul de săptămână a adus un număr impresionant de pelerini care au trecut pragul Mănăstirii Prislop, numărul acestora fiind de aproximativ 95.000. Prin contribuția adusă de forțele de ordine participante, jandarmi, poliție rutieră și echipaje SMURD, situația a fost gestionată corespunzător", a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara, slt. Lucian Stoichițoiu.

Măsurile de ordine și siguranță publică la Mănăstirea Prislop au fost asigurate de 30 de jandarmi. Aceștia au aplicat trei sancțiuni cerșetorilor aflați în zonă. De asemenea, echipajele de prim ajutor au acordat îngrijiri medicale pentru zece persoane care au acuzat probleme de sănătate.

Pe de altă parte, jandarmii hunedoreni au avut o perioadă încărcată în evenimente, deoarece în județul Hunedoara au avut loc mai multe manifestări publice, iar în anumite zone au fost mulți turiști. În acest context, jandarmii au fost chemați în ajutorul a două femei care au rătăcit drumul spre cetatea Blidaru, din Munții Orăștiei. Aflate la volanul unei mașini, cele două turiste au ajuns aproape de cetatea Sarmizegetusa Regia, unde au rămas blocate cu mașina într-un șanț.

'Perioada 1-3 mai poate fi caracterizată ca fiind una liniștită, nefiind înregistrate tulburări grave ale liniștii și ordinii publice', a precizat reprezentantul IJJ Hunedoara.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Două femei, una frumoasă, una...

3 Care sunt cele două trasee pe unde ar intra Rusia în România în cazul unei invazii terestre / Ce spune raportul …

4 De citit! / Valentin Naumescu: Rusia va pierde războiul din Ucraina

5 Ioana Băsescu, cu un picior în pușcărie! / „Ea mi-a cerut să fac plăți nereale în campania din 2009”